View Single Post
Vechi 14.05.2010, 18:55:54
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Dar ca tot veni vorba de locul sexualitatii.. si cum se manifesta patimile la batranete. Cunosc batrani care rasfoiesc reviste pt barbati gen playboy, hustler.. oameni normali, adica, din aceia care in societate trec drept "izvoare de intelepciune si experienta de viata" (in spirit lumesc, desigur).

Sau o batrana care s-a "indragostit" de un tanar..etc..
Sunt lucruri care trebuie puse la punct din timp.
Altfel, asteptand o "asezare" a lucrurilor adusa de ritmul biologic, s-ar putea sa descoperi prea tarziu ca de fapt ai de-a face cu o patima/boala sufleteasca, nu un impuls normal.
Parerea mea e ca , cu cat acordam importanta psihologica mai mare actului, cu atat il caram dupa noi mai multa vreme, aparent cu cele mai bune intentii. Adica il invelim in ambalajul asta de "sanatate viguroasa", "e bine sa", "e sanatos sa", si tot felul de ganduri care nu il urmeaza ("a fost bine") ci il provoaca. Adica la o adica noi toti cam credem ca lipsa lui e cam aiurea, parca n-ar fi tocmai ok, parca totusi n-ar fi dragoste fara, asa niste caracatite..
Unei paciente care avea sotul bolnav i-a recomandat o sefa de-a mea sa-si gaseasca un "prieten" (femeia e la menopauza). Sotul i se stingea de cancer si ea avea relatii "ca asa e sanatos, sa nu ma imbolnavesc de nervi". Am murit un pic pe dinauntru cand mi-a spus.
Ce avea pacienta? Nada. Era o isterica cu iq 70. Nimic care sa se poata trata.