View Single Post
Vechi 15.05.2010, 14:50:40
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex32 Vezi mesajul
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri.

Sunt impreuna cu prietena mea de 3 ani si ne gandim din ce in ce mai mult la casatorie, numai ca avem o problema si anume ca ea este verisoara de a 2a a mamei mele. Am calculat gradul de rudenie dupa numarul nasterilor (cu schema) si reiese ca suntem rude de gradul al VII-lea.
Pe acest site la "Rudenia ca impediment la casatorie" scrie ca este interzisa casatoria pana la rudele de gradul VII inclusiv, dar ca se pot acorda dispense in cazurile rudelor de grad 4, 5 ,6 si 7. Atasez si schema dupa care am calculat.
Este posibila aceasta casatorie cu dispensa? de unde putem obrine dispensa si in ce conditii?

Multumesc!

In cartea "ne vorbeste parintele Cleopa", vol.5, se spune ca fratii sunt rude de gradul II, verii primari sunt rude de gradul IV, verii de-al doilea suntb rude de gradul VI, iar verii de-al treilea sunt de gradul VIII. Acestia din urma se pot casatori.
http://www.scribd.com/doc/2283918/Ne...#fullscreen:on - vezi pag. 10 a cartii (pag. 6 de pe print).