View Single Post
Vechi 16.05.2010, 01:38:17
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Monahismul este suprafiresc.Viața unui monah este suprafirească deoarece el renunță la fire în adevăratul sens al cuvântului.Căci rețineți: el rupe legăturile firești cu părinții și rudele sale și-i părăsește pentru tot restul vieții sale-nu din rațiuni egoiste,ci în exclusivitate de dragul de a-I sluji lui Dumnezeu printr-o supunere și jertfire de sine.
Ținta noii sale vieți este de a mortifica mentalitatea trupească,iar prin luptă să dobândească puritatea îngerească.Este firesc să dormim noaptea,dar monahismul aduce privegherea,așa înât monahul ajunge "ca o pasăre singuratică pe acoperiș"(Ps.101,8).Este firesc să te bucuri de libertate,dar odată intrat în viața monahală ,omul se constrânge pe sine să-și mortifice voia sa proprie de dragul iubirii lui Dumnezeu.Și ,în general, viața monahului este complet diferită de cea lumească,și de aceea se numește îngerească,pentru că are un curs suprafiresc.
Apăi dragul meu , de mă apuc și copiez teorii și învățături nu mi-ajung 15 ore ! Aici se discută complet altceva . Suprafirescul nu este împiedicat de net . Înțelegi ? Netul este o realitate precum becul ! Înțeglegi ? Becul, statile de amplificare , microfoanele, tehnologia în general a pătruns și în mănăstiri , dar nu împiedică adevărata credință , suprafirescul . Nu ne putem opune netului, frigiderului, telefonului mobil, cuptorului cu microunde . . . dar depinde de noi toți ( mireni, călugări, atei ) cum le folosim, când și pentru ce le folosim.