Din rugaciuni si poezii pentru copii- cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Galaction
Dorinta unui caine
O,Dumnezeule al tuturor creaturilor, fa ca omul, stapanul meu, sa fie fidel fata de ceilalti oameni asa cum si eu ii sunt fidel.
Fa-l sa fie atasat de familia sa si de prietenii sai , tot asa cum si eu sunt atasat de el.
Fa-l sa pazeasca cu cinste bunurile pe care i le incredintezi, asa cum si eu cu cinste i le pazesc pe ale sale.
Da-i Doamne, un zambet sincer, senin si spontan, macar asa cum gudurarea mea este senina, spontana si neprefacuta.
Fa-l sa fie gata oricand de recunostinta, asa cum si eu sunt gata sa-l alint mereu.
Da-i Doamne, o rabdare macar asemanatoare cu a mea, care astept intoarcerea sa fara sa ma plang nimanui, niciodata.
Da-i curajul meu, promptitudinea mea de a sacrufica totul pentru el, de la comoditate la jertfa.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
|