Citat:
În prealabil postat de Catisma
Da, colaps, poza pe care ai postat-o ilustrează perfect stările pe care le-am avut eu - si nu o dată, de foarte multe ori. La mama ta probabil că a fost vorba de un atac usor; sunt grade diferite, la mine a durat ani. Si acum mi se mai întâmplă din când în când (acum sunt alte lucruri, a schimbat „tactica”). Dracul încearcă la toti dar probabil nu la toti îi merge. Iar un atac persistent, care durează ani, e semn de vrăji/farmece.
|
Vad ca si pe wikipedia la sectiunea folclor, in multe parti ale lumii, paralizia asta este considerata un fel de atac al unei entitati demonice.
Am gasit si un documentar despre asta (in engleza):
http://www.youtube.com/watch?v=PPMUz...eature=related
Pana si multa lume de la comentarii au spus ca vad o femeia batrana sau fiinta similara sugrumand/lovind etc. Mi se pare uluitor ca foarte multi oameni au aceeasi experienta, si cu toate acestea stiinta nu are nici o explicatie sigura pentru acest fenomen.
Apropo, ai facut sfestanie? Sau ai incercat sa pui o icoana langa tine / un crucifix sub perna? Sa pui la un difuzor sau pe calculator o caseta / fisier ceva cu rugaciuni sa mearga noaptea ?