View Single Post
Vechi 25.04.2007, 21:30:58
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Mirean,bine-nteles ca presa poate induce in eroare poporul cu informatii neadevarate sau cel putin contorsionate,iar o parte din popor,iclusiv tu,care se afla in nestiinta de cauza judeca lucrurile dupa aparente.Adevarul este mult mai adanc,iar mass media nu are nevoie de acesta ci are nevoie de senzational,are nevoie de reiting prin defaimarea credintei noastre ortodoxe.Am vazut la televizor,precum ca a afirmat un preot(sau episcop,nu stiu sigur),ca "in mod oficial in biserica ortodoxa romana nu se mai realizeaza exorcizari din nu stiu ce timpuri vechi!!!..."Ce minciuna!In multe din bisericile si manastirile ortodoxe romane inca se realizeaza procese de exorcizari cu stiinta marilor preoti si-a episcopilor,pur si simplu in acest caz Episcopul si preotii care "fug de responsabilitati"sau dezis,pur si simplu.Un lucru foarte josnic s-a dovedit a fi atitudinea si renegarea Episcopului care s-a facut ca nu-l cunoaste pe parintele Daniel,si mai rau decat atat,a rupt si actele acelei manastiri.Acesta si cei care-l sustin nu se arata mai presus decat fariseii si mai marii preoti ai timpurilor Lui Iisus care au instigat poporul si-au favorizat rastignirea Mantuitorului,preoti a caror fala si mandrie era mai presus decat orice principiu uman si religios.
Exista multe cazuri similare celei de la tanacu,din pacate numai acela s-a soldat cu decedarea ersoanei bolnave,care din pacate cred ca mai degraba avea probleme psihice decat cu diavolul.Naivitatea preotului si-a maicilor o condamn si eu intr-o oarecare masura,si faptul ca au acceptat un om cu o afectiune de alta natura,decat de competenta bisericii,dar cu siguranta preotul si maicutele nu se fac vinovati de ucidere.
De comentat ar fi foarte multe dar nu este cazul in acest spatiu restrans,si s-a mai comentat in alte topicuri,destul de pe larg...
Sa-i ajute Dumnezeu sa depaseasca aceste momente cu bine,si sa devina mai realisti fiindca traim vremuri mult prea superficiale si periculoase ca sa le mai fie atat de apreciata credinta si atitudinea religioasa...este mai bine cu precautie sa se manifeste fiindca,uite unde se poate ajunge din prea multa credinta,si nu de alta dar,ca sa mergi pana la capat trebuie sa te resemnezi si sa accepti cu bucurie inchisoarea,nu sa se umble permanent prin tribunale,sau varianta cealalta a precautiei...
Reply With Quote