Citat:
În prealabil postat de annajanette
de ce sunt atat de privilegiati daca ei nu cred in fiul Domnului adica in Hristos, ca sa nu mai zicem ca cele mai multe rele ei le fac ....si apropos a vazut cineva evreu sarac? de ce se fac atatea bancuri despre evrei lacomi si zgarciti eu zic ca nu degeaba. nu vreau sa ii jignesc nu am nimic cu ei dar ma deranjeaza ca sunt privilegiati in acceptiunea religiei cica de Dzeu eu una nu cred.
|
Pai au fost totusi poporul ales. Nu stiu daca sunt sau nu privilegiati, Dumnezeu ii stie, ca din mijlocul lor a ales sa se intrupeze si nu ii va lasa pana la sfarsit ci se vor converti si ei.
Nu stiu daca noi, crestinii (noul Israel), avem voie sa generalizam in ceea ce-i priveste pe evrei.
Arsenie Boca scria ca ne este imposibil si sa fim antisemiti (aviz cui citeste topicul si are impresia ca despre asta e vorba).
PS eu nu inteleg multe legate de ei DAR si vad legatura dintre ei si Dumnezeu-Hristos ca fiind un soi de .. private affair, chiar daca ei inca nu cred in El, poate gresesc dar am impresia ca este o legatura si o miza care scapa intelegerii noastre.