Citat:
În prealabil postat de colaps
Vad ca si pe wikipedia la sectiunea folclor, in multe parti ale lumii, paralizia asta este considerata un fel de atac al unei entitati demonice.
Am gasit si un documentar despre asta (in engleza): http://www.youtube.com/watch?v=PPMUz...eature=related
Pana si multa lume de la comentarii au spus ca vad o femeia batrana sau fiinta similara sugrumand/lovind etc. Mi se pare uluitor ca foarte multi oameni au aceeasi experienta, si cu toate acestea stiinta nu are nici o explicatie sigura pentru acest fenomen.
Apropo, ai facut sfestanie? Sau ai incercat sa pui o icoana langa tine / un crucifix sub perna? Sa pui la un difuzor sau pe calculator o caseta / fisier ceva cu rugaciuni sa mearga noaptea ?
|
Da, am făcut si sfestanii, am chemat si preoti de două ori, într-unul din locuri (că eu mai merg si pe la tară, iar problema „călătoreste” cu mine, bineînteles; nu e legată de casa în care locuiesc)... Au fost perioade de acalmie, apoi iar a revenit.
În stadiul actual, problema mea - în forma ei recentă, în sensul că nu mă lasă să dorm deloc, mă trezeste (nu mai am „creaturi” care se asează pe mine) - e de două luni foarte, foarte intensă - am postat la subthreadul „vrăji” un început al povestii mele. În traducere liberă, eu interpretez asta asa: a văzut că nu mă sperii si că am înteles de unde vin sperietorile astea, iar acum a schimbat tactica. Cum? Mă trezeste ori de câte ori atipesc. Uneori chinul e pănă la 2, alteori până la 3, iar în ultima vreme (cea mai mare parte a acestor 2 luni), până dimineată... Îti dai seama că te scoate de pe sină total, o asemenea tortură.
În 2008 nu a existat comandă de lucru la care eu să mă duc odihnită (sunt traducător si nu lucrez în fiecare zi). Fix înainte de ziua de lucru, eram „lucrată” bine, astfel încât mă duceam la muncă buimacă, cu creierii verzi de oboseală.
Anul ăsta e prima oară când nu pot să dorm noapte de noapte, practic. Nu vreau să tin socoteala ca să nu-mi creez o obsesie din asta, însă stiu sigur că în ultimele 2 săptămâni, de exemplu, am dormit „cap-coadă” doar două nopti.
Trăiesc si pot să vorbesc si să scriu normal aici pur si simplu pentru că mă trezesc târziu; recuperez somnul ziua. Noroc că am avut mai mult de scris în ultima vreme, si n-a trebuit să ies (dar si asa, am refuzat două comenzi până acum).