Citat:
În prealabil postat de mishi55
Tu tot intrebi, dar nu zici: tie ti s-a intamplat? Ai avut asemenea experiente?
Impartaseste si tu. Nu stii cum poate fi de folos.
|
Eu nu am asemenea experiente. Insa, primesc multe vise cu destrabalari, ispitiri de natura sexuala, perversiuni si alte lucruri gretoase de genul acesta.
Au aparut, cel mai probabil, dupa ce mi-am jurat ca voi face tot ceea ce imi sta in putinta sa renunt la toate poftele acestea trupesti. Si uite, caci cu ajutorul lui Dumnezeu reusesc sa biruiesc aceste pofte. Am incercat si singur, fara post si rugaciune, dar nu am izbutit.
Desigur, nu-s nimic altceva decat ispitiri, cu toate ca vise de alt tip nu prea imi amintesc sa fi avut. Dar, sunt, intr-o oarecare masura, enervante.
Se ivesc cel mai mult atunci cand, in acea seara, m-am abatut de la rutina rugaciunii, adica am rostit rugaciuni noi, sau le-am facut cu mai mare evlavie.
Mai mult decat atat nu sunt, dar e putin obositor sa ai mai multe vise umede intr-o singura noapte. Te trezesti, te speli, te culci la loc. Iar te trezesti, iar te speli, iar te culci la loc si tot asa. Din fericire, nu prea am parte decat de unul pe noapte.
Nu prea au loc atunci cand rugaciunea e rece si neroditoare. Parca atunci le fac pe plac dracilor si ei ma lasa in pace, sau nu stiu.
Oricum, asta e o problema minora in comparatie cu a ta.