Pravila de rugaciune - Bogorodișnaia
La inceputul acestei Pravile se rostesc rugaciunile “Tatal nostru”, “Usa milostivirii”, rugaciunea pt. Parintele duhovnicesc si de mantuire.
“Usa milostivirii deschidene-o noua, Binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu, ca sa nu pierim noi cei ce nadajduim intru tine, ci sa ne mantuim prin Tine din nevoi, ca Tu esti mantuirea neamului crestinesc.”
Mantuieste Doamne pre parintele meu duhovnicesc (numele) si pre toti fiii lui duhovnicesti si pre fratii nostril intru Hristos si pre toate rudeniile cele dupa trup, intareste-I , apara-I si miluieste-I, da-le mangaiere in scarbe si vindecare de boale. Doamne ! Trimite-I lui harul Sfantului Duh si pt. Rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu ajuta-ne, Doamne, sa ne indreptam viata si sa ne mantuim sufletele noastre. Amin !
Apoi, dupa fiecare set de 10 rugaciuni “ Fecioara Bucura-te” citim “ Usa milostivirii” , dupa care ne rugam la Maica Domnului dupa trebuintele fiecaruia , cu cuvintele noastre, adaugand urmatoarele cereri :
Dupa primele 10 rugaciuni :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, mantuieste si pazeste pre toti crestinii dreptmaritori, sporeste-le credinta si pocainta, iar pre cei adormiti odihneste-I in vesnica slava a Domnului nostru.
Dupa 20:
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare , mantuieste-I si intoarce-I in Biserica Ortodoxa pre cei rataciti si cazuti robi ai Tai(numele).
Dupa 30 :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, mantuieste-l si pazeste-l pre parintele meu duhovnicesc (numele) si cu sfinte rugaciunile lui miluieste-ma pre mine pacatosul.
Dupa 40 :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, potoleste intristarile noastre si trimite mangaiere celor scarbiti si bolnavi robi ai Tai (numele).
Dupa 50 :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, izbaveste-ma de ispite si de tot raul si de toate napastuirile.
Dupa 60 :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, ajuta-ma sa implinesc toate lucrarile mele intru slava lui Dumnezeu si spre folosul celor apropiati.
Dupa 70 :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, pazeste-ma de tot raul si acopera-ma cu cinstitul Tau omofor.
Dupa 80 :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare , inviaza sufletul meu si daruieste-mi rugaciune statornica catre Tine.
Dupa 90 :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, ajuta-mi cu milostivirea Fiului Tau si a Stapanului nostrum, ca sa-mi trimita harul rugaciunii celei arzatoare si osardnice.
Dupa 100 :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, indupleca-L pre Domnul nostrum Iisus Hristos sa ma miluiasca pre mine , pacatosul, sa-mi ierte toate pacatele si sa mantuiasca pacatosul meu suflet.
Dupa 110 :
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, aprinde-ma cu iubirae Ta, intareste-ma cu credinta si lumineaza ochii mei intunecati cu pacatele.
Dupa 120 :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, izbaveste-ma de ganduri desarte si daruieste-mi cuget si inima avantate spre mantuire.
Dupa 130 :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, trimite-mi pace sufleteasca , odihna si sanatate trupeasca.
Dupa 140 :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare,daruieste-mi sfarsit pasnic si netulburat si calauzeste-mi sufletul prin vamile cele infricosatoare.
Dupa 150 :
O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, sa-mi fii mie, Maica a lui Dumnezeu, zid nebiruit si protectoare puternica. Nu ma respinge pre mine, pacatosul si nevrednicul, care alerg la imparatescul Tau acoperamant , caci TU esti nadejdea crestinilor si adapostirea pacatosilor.
La sfarsitul Pravilei de rugaciune rostim:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pre Tine, Nascatoare de Dumnezeu, Cea pururea fericita si preanevinovata si Maica Dumnezeului nostrum. Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pre Dumnezeu –Cuvantul ai nascut, pre Tine, Cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, Te marim.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor Amin.
Intareste Dumnezeule sfanta si dreapta credinta a pravoslavnicilor crestini , si sfanta Biserica Ta in vecii vecilor ! Amin
|