Citat:
În prealabil postat de costel
In atentia lui vsovi - acesta era textul pe baza caruia am facut afirmatiile de mai sus: "Isus le-a dat intr-adevar ucenicilor Sai puterea de a ierta pacatele si aceasta putere exista si astazi. Cu toate acestea, ea nu apartine in exclusivitate preotilor, fie catolici fie ortodocsi, sau ai altor culte. Orice credincios in Hristos poseda aceeasi putere de a pronunta iertate pacatele cuiva, bazandu-se pe ispasirea de pe cruce a lui Cristos".
P.S. Trebuie sa faci o diferenta intre iertarea primita prin Taina Sovedaniei si iertarea primita de la ceilalti. Daca nu ar fi diferenta intre ele, ce sens ar mai avea Taina Marturisirii. Cred ca ar fi bine sa ne pronuntam unde stim cum stau lucrurile si sa nu ne aventuram in afirmatii de dragul afirmatiilor.
Toate bune.
|
Si de ce ai impresia ca aceste taine ar dispare daca ele sunt duse maideparte de crestinii care le fac mai departe, in viatza lor, tot cam asha cum le primesc? Cred ca altcineva este in situatzia de a nu cunoashte, dar n-am sa-l amintesc... fiindca nici eu nu am pretentzia ca au sunt mai acatarii... eu raman la ideea ca mai aproape de adevar s-a aflat cristinaaus decat domnia ta sau Elena.:)