Citat:
În prealabil postat de ory
Daca unele scrieri si opinii nu le consider vrednice de o credinta viabila, asta nu inseamna ca nu respect pe cel care le-a emis, dar nici nu le consider batute in cuie si obligatoriu de luat in consideratie cu un stil robotizat de insusire exterioara. Mi-a daruit Dumnezeu rationament si constiinta, astfel imi permit sa consider viata si religia asa cum pot si cum o inteleg, restul dupa Voia Lui Dumnezeu. (...)
Ma inchin la Sfintii parinti, ii respect, dar las loc pentru alte consideratii atunci cand nu-mi regasesc principiile in gandurile acestora, chiar daca sunt legate de credinta. Iar pe cele care imi dau speranta Iubirii si linistii divine le aprob si le ascult cu drag. Exact ca in viata !
|
Ma intalnesc cu un om, il ascult, apoi zic: "
Ai dreptate, asa e, insa eu nu vreau sa fac asa." Oare urmez aceluia intru vietuire ?!
Sfarsitul vietii omului ne arata calitatea caii pe care el a mers.
Sfintii au ajuns sfinti datorita milei lui Dumnezeu, insa si credintei, dragostei si caii pe care ei au mers.
"...cand nu-mi regasesc principiile in gandurile acestora..." Nu stiu ce sa zic.
Ar fi bine sa avem unitate de gandire si simtire cu Sfintii Parinti, nu mecanic, ci simtind in inima minunatia vietii si gandirii lor.
Oricum, tu stii ce ai de facut. Doar ai grija sa te feresti de inselare.
Tine'te aproape de duhovnic, de Spovedanie si de Impartasanie.