As fi vrut, totusi, sa-mi raspunzi la intrebarea ; de ce calugarului nu-i este permisa Impartasania niciodata, in conditiile amintite de mine mai sus ?.
Nimeni nu a putut sa-mi raspunda, fiindca, de fapt nici nu exista un raspuns validat de credinta pura, ci doar un capriciu religios ridicat la rangul de ADEVAR !
PACAT !....MARE PACAT !
Orice raspuns pentru mine este pueril, subiectiv si mult prea inferior ideii de apropiere fata de Dumnezeu.
Si, am spus, cred in Sfinti, le cinstesc viata plina de sacrificii si credinta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le iau fiecare lege ca viabila, si nu consider ca reprezinta lipsa de credinta din partea mea. Ori, acestia nu sunt infailibili .
Inselare ? ! Hmm ! Ce-nseamna, mai concret, aceasta inselare , mai ales intr-o doctrina religioasa ?
Cel mai adesea am intalnit acest concept in ideea de supunere si manipulare, pe principii absolut meschine.
Ce inseamna inselare, pana la urma ? ! Este atat de relativ conceptul, incat, mergand pe firul lui si al experientelor reale, consider cu o si mai puternica tarie ca este bine sa cugeti si cu propria minte, chiar si in priviinta religiei, altfel risti sa mergi spre o " inselare "....atat de inselatoare !
Last edited by ory; 18.05.2010 at 13:33:57.
|