Citat:
În prealabil postat de Doriana
Multumesc pentru raspunsuri. Am citit si m-am lamurit si eu. Deci pilulele impiedica ovulatia, dar daca totusi femeia ramane insarcinata in timp ce le ia, copilul poate muri de foame din cauza efectelor acestor pastile. Deci nu se recomanda femeilor crestine.
|
'A muri de foame' este o expresie abuziva, pentru ca implica suferinta unei persoane care are sistem nervos si digestiv. Un zigot de cateva celule nu are asa ceva. Dar sigur, daca nu se nideaza la timp, moare pentru ca nu se mai poate dezvolta.
Din cate am inteles eu posibilitatea ca totusi sa se produca ovulatia, ca totusi si spermatozoizii sa isi croiasca drum pana la el, si deci sa nu se poata nida, este foarte foarte foarte mica (si de altfel nu este nici impiedicarea nidarii o bariera absoluta pentru ca se intampla sa se nideze si femeia sa poata pastra copilul - cum se spune, nu este o metoda de contraceptie absoluta nici pilula..). este mai mica, din cate am citit, decat cati zigoti poate pierde o femeie normala fara sa stie, daca nu ia pilule.
De aceea mie toate discutiile astea cu efectul abortiv al pilulelor mi se par despicarea firului in patru.