Nu neg ca profesoara de care a povestit glyckys nu ar fi putut sa puna in practica ceea ce a spus. Dar e foarte adevarat si ceea ce presupune zoridezi, anume ca de la teorie la practica e cale lunga. Si eu in urma cu aproape 20 de ani cand am inceput sa merg la biserica credeam tot ce mi se spunea, le vedeam pe toate bune si frumoase. Iar pe parcurs am devenit mai retinuta in aprecieri de genul: ,,cutare e foaaaarte credincios´´´, sau : ,,vai ce necredincios e X sau Y´´. E foarte usor sa mimezi credinta, gen persoane care merg des la biserica si toata ziua sunt in gura cu citate din Biblie sau parintele Cleopa, Argatu s.a.....dar cand vine vorba sa renunte la un bun material pt. a face o fapta buna sau sa puna mana pe o matura pt a face curat in biserica ...credinta se reduca numai la vorbe.
Pe de alta parte , am avut surpriza ca pesroane pe care le credeam mai putin credincioase sa acioneze corect in situatia potrivita.
Revenind la intrebarea cu laptopul, m-as bucura din tot sufletul ca profesoara sa fie in stare sa reactioneze asa cum a zis. Dar cum laptopul a scapat teafar, nu vom sti niciodata.Dar cel putin ca intentie, gandul ei a fost bun.
|