Citat:
În prealabil postat de voxdei55
Daca calugaria ar fi ceva placut lui Dumnezeu atunci poate si Iisus ar fi fost calugar.Eu personal consider calugaria o dezertare de la indatoririle pae care le avem fiecare fata de semenii nostri si fata de societate.Nimic mai urat decat sa vezi calugari burtosi si cu aparenta de om de grota,habotnici si rupti de realitate.Cei mai multi nu sant straini de cele lumesti..iar unii..respectiv maicutele de la Agapia mai mult stau prin tribunale la procese cu satenii din comuna decat la cele sfinte.
|
Hristos a fost calugar ,marele arhiereu.
Calugarii aia burtosi ,asa cum ii vezi tu tin posturi aspre si fac munci grele.
Nu ai de unde sti tu cat maninca ei .
Cat despre habotnicie ,am rezerve ,depinde cat de patruns esti de credinta ,daca tii pravila de rugaciune si te spovedesti des ,asta nu mai e habotnicie.
Daca duci o viata lumeasca ,normal ca ti se par habotnici.
Habotnicia o vad ca o credinta goala ,legata de anumite ritualuri cu impresia ca te mantuiesti.
Sarut covoare in biserica ,fac observatie in dreapta si in stanga pentru cei mai putin stiutori ,matanii exagerate ,etc.
Dar mintea nu imi e la Dumnezeu.
Cand mergi la medic ,iti da tratament pentru boala ,ramaine la latitudinea mea daca il iau sau nu.Dar doctorul isi face datoria.
Asa si cu calugarul duhovnic iti spune ce sa faci ,daca ti se pare habotnic nu il urmezi ,pana la urma fiecare e liber sa faca ce vrea.