View Single Post
Vechi 19.05.2010, 09:43:12
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Ok !, Windorin, sunt de-acord cu tine, dar, imi poti mie spune de ce au fost trimisi atati calugari in lumea larga sa stranga bani ?, nu o zi, nu doua, ci ani , zeci de ani de zile in care multe lucruri s-au schimbat prin aceasta atitudine.
Deci, pentru a ajuta semenii, nu se cade sa mearga calugarii in lume, dar pentru a strange bani, au stat 90 la suta din timpul lor prin lume.
Nu-ti pot spune in cuvinte ce haos s-a creat prin aceasta situatie, care, noroc ca a fost oprita de guvern, altfel nu stiu unde ar fi dus.
A creat dependenta de a sta mai mult prin lume sub pretextul strangerii de fonduri, a schimbat mult viziunea despre viata si calugarie, despre statutul financiar al vietii, a celor care au fost astfel sacrificati. Cunosc sute de calugari in astfel de situatii, iar conducatorii lor nu si-au asumat nimic, nu s-au intrebat nimic, ci doar s-au bucurat ca se aduna bani frumosi la visterie, sau i-au judecat pe cei care nu au facut fata demersului lor pervers.
Pacat ! Mare pacat ca aducem cuvinte pompoase numai cand ne convine, dar nu ne asumam nimic si nu lasam adevarul sa fie analizat si vindecat. Dumnezeu cunoaste adevarul fiecarui firicel de fapta, de simtire si de cuget al oamenilor si lucrurilor din jur.
Asta este credinta mea !

Last edited by ory; 19.05.2010 at 09:48:44.
Reply With Quote