View Single Post
Vechi 09.05.2006, 10:50:42
serhi137 serhi137 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.05.2006
Implicit

Buna mai Diana Mangiurea.Din cate am vazut , si o zic ca sa te condamn esti tare impotriva la ce cred ortodocsii in privinta mancarii de porc.Nu pot sa nu remarc o urma de adventism in principile tale de a gandi si a te exprima .Daca insa gresec imi cer scuze pt aceasta pt ca nu asta este important.
Ai intrat pe acest forum ca sa discuti cat se poate de rational si prietenesc, cu noi ortodocsii, si admir acest lucru.
Esti si tu om ca si noi si trenuie sa fii tratata asa cum si noi am vrea sa fim tratati de alti.Insa cu tot respectul am libertatea pe care de fapt o are fiecare(de la Bunul Dumnezeu) de a nu-ti impartasii aceleaasi conceptii de interpretare a Sfintei Scripturi.
Ce pot sa zic insa despre aceasta carne de porc .Intr-adevar in Vechil Testament scrie despre aceste lucruri.Ca acestea sunt spurcate si ca ele nu trebuiesc mancate.Totusi in acelasi Vechi testament sunt si exemplele "ochii pt ochii, si dinte pt dinte" deci oarecum ar trebuii sa avem grija ce selectionam de acolo si ce mai respectam ,pt ca ambele credinte si cea ortodoxa si cea adventita(sper sa nu ma insel) admit faptul ca dupa venirea lui Hristos Dumnezeu unele lucruri nu mai sunt la fel.
Insa cel mai bun exemplu care il am acum in minte si care ma face pe mine unul(parere ppersonala, nu neaparat si corecta) este aceea ca in Noul Testament nu se pomeneste nimic despre mancare spurcata sau ceva de genul acesta.Ba mai mult Bunul Dumnezeu zice clar ca nu mancarea il spuca pe om, ci ceea cei iese din gura.Lucru intru totul adevarat.Insa repet nu se pomeneste nimic de aceasta spurcaciune a unor animale in care credeti.
Totusi vei veni sa-mi zici ca Vechiul Testament este inca valabil.Si atunci daca Vechiul Testament este valabil, nu m-as lega insa numai de citatele referitoare la "ochii pt ochii" ci la altele.De exemplu de ce preotii nu se imbraca asa cum este specificat in Vechea Scpipture, de ce nu mai se tine o sarbatoare al carei nume nu mi-l aduc aminte acum nu m-ai se tine, si multe alte lucruri care sunt scriese acolo.
Insa in schimb imi vei zice ca scrie in Vechiul Testament ca aceasta carne de porc si sambata este lasata de Dumnezeu.Si atunci draga , aceaste lucruri de cine sunt lasate?
Nu tot de Dumnezeu.
Parerea mea, (probibil gresita sau nu)este sa cercetezi mai mult credinta in care te aflii si sa cauti sa gandesti intr-un mod cat mai obiectiv aceste aspecte referitoare la religie si nu sa gandesti asa cum iti dicteaza acei pastori sau oameni.
Fiecare e liber sa aleaga si sa cerceteze, iar acest drept il avem fiecare dintre noi.Ar trebuii sa-ti exercitii si tu acest drept si sa cauti mai mult decat iti ofera acesti pastorii.Ar fii foarte mult sa scriu si sa vorbesc cu tine, dar insa timpul nu ma lasa sa-ti povestesc de toate.
Daca ai timp poti imi poti scrie pe adresa serhi137@yahoo.com si putem vb acolo mai multe.
Iti multumesc pt rabdarea avuta ca sa citesti acest mesaj, si imi cer scuze pt eventualele greseli ortografice si de exprimare ce poate le-am facut.
papa
astept un raspuns de la tine, fie pe forum fie pe mail.
Reply With Quote