Citat:
În prealabil postat de AlinB
Intra pe link -ul de la Provita.
Vezi si aici (informatie strict medicala)
http://www.mymed.ro/index.php?option...nte&Itemid=415
Combinatiile de estrogeni cu progestativ previn aparitia sarcinii prin inhibarea eliberarii de LH (hormon luteinizant) si FSH (hormon foliculostimulant) de la nivel hipofizar. LH-ul si FSH-ul joaca un rol cheie în dezvoltarea foliculului si ovocitului, dar si în pregatirea mucoasei uterine pentru nidatie.
Impiedica maturarea si eliberarea ovulului, asta da.
"omoara ovulul" - nu exista asa ceva, daca totusi se produce ovulatia iar ovulul este fecundat - deja vorbim de embrion care este impiedicat sa nideze, ceea ce este echivalent cu un avort.
|
Totusi, de ce se intampla (in 1 la suta din cazuri) ca o femeie sa ramana insarcinata in ciuda acestei functii a anticonceptionalelor si de a impiedica nidarea? de ce ovulul fecundat se poate totusi nida?
Scopul principal al anticoncepotionalelor este de a impiedica fecundarea, atat prin impiedicarea ovulatiei, cat si prin impiedicarea migratiei spermatozoizilor pana la eventualul ovul. In cazurile foarte rare in care totusi se produce ovulatia si spermatozoizii ajung la ovul si il si fecundeaza, se poate ca acel ovul fecundat sa nu se poata nida (dar se poate si sa se nideze).
Daca calculezi sansele care exista sa fie expulzat un ovul fecundat, ies mult mai putine decat sansa ca o femeie avand viata sexuala normala, fara sa ia pilule, sa aiba avorturi spontane de care nici nu stie (sa piarda ovule fecundate). Se pare ca asta se intampla des. Am vazut cifre - desi cred ca nu exista cifre exacte - cu procentaje destul de mari.
Daca duci o viata stresanta riscul de a pierde ovuli fecundati devine si mai mare.
Mie personal acest risc mi se pare mult prea mic fata de cat caz se poate face de el. Este un risc, ca multe altele in viata. Nu se poate spune ca este avort intentionat. Intentia este de a impiedica fecundarea ovulului.