View Single Post
Vechi 19.05.2010, 22:13:24
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Da, dar mai irationala.

Dat fiind ca mai toti ortodocsii romani nu au mai mult de 2 copii, si ma indoiesc ca abstinenta este asa o chestie de practicata, concluzia normala este ca orice cuplu practica un fel de contraceptie, si deci mai toata lumea ar trebui oprita de la impartasanie. Fara intrebare, fara nimic. Cum aude preotul ca ai doar un copil sau doi si esti casatorit de 10 si esti sanatos, pac, gata, pana la menopauza gata cu impartasania sau te apuci de facut copii. Ceea ce mie mi se pare cam ipocrit. In special fiidnca nici preotii nu vad sa aiba 12 copii. Deci ceva, ceva tot fac.

Deci nu ar fi mai bine sa avem reguli care chiar pot fi urmate? Deci bun, fara prezervative si anticonceptionale, dar lumea sa fie educata in NFP in ideea ca macar nu inchizi cu totul usa pe care sa intre o noua viata in familie. In fine...
Mai, eu cred ca preotii se infraneaza. Astia care au putini copii.
Cu toate posturile de peste an, cu restrictiile impuse de Impartasania saptamanala, in cazul lor, cu respectarea perioadei de sarcina si alaptare a preoteselor etc.. Cred ca se aduna ani intregi de infranare.
Si mai cred ca vazand atata suferinta si auzind atatea spovezi, si avand atata contact cu Biserica si cu rugaciunile, nici nu prea mai au chef de sex. Daca efectiv iti pasa de oamenii cu care vii in contact si te doare pentru ei si stii ca esti responsabil in fata lui Dumnezeu pentru cum ii indrumu turma, cred ca ti se cam ia de ghidusii de la o vreme.
Asta cred eu dar nici n-am stat sa ii verific ce fac. Da-mi place mie sa presupun ca fac ei asta, sa plecam la drum cu o viziune luminoasa asupra lor

PS: si de fapt nici cei care au multi copii nu au cum sa se indulceasca prea des, tot din cauza de sarcina/alaptare, posturi etc.

Si ramane deasupra a toate acestea faptul ca Dumnezeu decide cate suflete iti trimite si cand. Si daca.

Last edited by Jane Says; 19.05.2010 at 22:18:25.