"Va dati seama cand o Biserica
isi uita in asa hal chemarea profetica. Pai asa trebuie sa faca o Biserica? Asta e solutie? Pai
din solutia asta lipseste factorul esential, adica factorul Providenta.
Oamenii acestia nu mai cred ca Dumnezeu este Tata..
Nu facem avort dar totusi ne facem tot voia noastra, ca Dumnezeu nu stie, noi stim mai bine. Dumnezeu saracu' nu stie. Noi ne luam viata in propriile maini.
Sa nu va mirati ca astazi catolicismul merge in degringolada."
Deci este mai bine in ortodoxie, cel putin cea romaneasca, unde vorba-vine, chemarea profetica (??) nu ar fi uitata. Ce sa mai spunem de cele 20 de milioane de avorturi in ultimii 20 de ani in Romania. Dupa socotelile mele asta inseamna ca putine sunt femeile care acum sa aiba pana in 50 de ani si sa nu fi facut macar un avort. Deci in general in Romania facem si avort, facem si voia noastra. Macar catolicii nu fac avort, dar fac si voia lor. Nu stiu unde e vina si ipocrizia mai mare. Am impresia ca la noi.
Citat:
Adica aceeasi poveste dar sub o alta masca, si chiar mai grav: liber la antinconceptie si cu binecuvantare pe deasupra.
|
De ce sa ne ascundem dupa deget. In afara de cei care au 10-12 copii, toata lumea face anticonceptie intr-un fel sau altul. Macar sa o spunem pe nume.
Parintele Mihoc am impresia ca are mai multi copii si vine din familie numeroasa, deci isi permite sa fie dur pe subiectul asta. Bravo lui. Dar marea majoritate a ortodocsilor, preoti sau nu, nu au mai mult de 2 copii. Deci cum vine, aruncam vorbe grele asupra catolicilor, dar mai nimic asupra noastra, cand nu suntem cu nimic mai breji? Cred ca in nici o tara catolica nu este avortul asa de raspandit ca in Romania. Ah, stai putin ca in Irlanda avortul nu e nici macar legal. In care tara ortodoxa nu e avortul legal? In toate este legal. Brava.