View Single Post
Vechi 20.05.2010, 10:04:20
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Eu zic ca iar ne pierdem in generalizari care nu-si au locul.
Abstinenta este incompatibila cu viata de cuplu a ta sau a mea sau a lui x.
Pe de alta parte mie mi se absurd insusi faptul ca noi stim detalii din vietile intime ale cunostintelor si prietenilor nostri .. intr-o lume ideala, nu am sti nimic si am face cele mai nobile presupuneri. Eu n-ar (bine, acum din cauza profesiei stiu si inca prea mult, dar treaca) trebui sa stiu ce opinii au prietenele si colegele sau oamenii de aiurea despre frecventa normala a actelor sexuale, nu ar trebui sa-mi fac idei preconcepute despre ce ar fi "normal", nu ar trebui sa ma simt neimplinita cand au trecut x zile si nu am facut sex, nu ar trebui sa ma gandesc ca daca lucrul asta nu se intampla intr-un cuplu, atunci in cuplul acela sunt probleme. De tot balastul asta ma puteam lipsi din adolescenta si pana in zilele noastre :)
Ai dreptate. Din freicire eu in general nu stiu astfel de lucruri despre cunoscutii mei. Si nici nu povestesc. Nici macar pe forum. Tot ce am scris a fost destul de teoretic - sgur, bazat si pe experiente personale, dar nu numai, pentru ca sunt o teoreticiana innascuta :-) . Sigur, puteti sa va inchipiti multe (pe drept sau nu).

Asta spun si eu: aceste lucruri sunt intime si tinde viata cuplului, nici macar a parintelui duhovnic. Daca credem necesar vorbim despre ele cu el, daca nu, nu.

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Eu sunt sigura ca atunci cand parintele meu impartaseste cupluri de tineri, pai tinerii aia SIGUR nu iau masuri de contraceptie. Unii au copii altii nu au. Deci e vorba doar de doua variante: voia lui Dumnezeu si infranare. Atat. Si "secretul" consta in faptul ca si ei si ele sunt credinciosi si sunt, dupa cate se pare, in acelasi duh, pe aceeasi lungime de unda.

Si faza cu generalizatul e ca mi-e teama ca pe undeva, prin faptul ca 99% din oameni fac un lucru, ne imaginam ca asta e o scuza sa facem si noi la fel.
Pai aici tu generalizezi: unu ca nu stii tu ce face fiecare cuplu; doi ca multe cupluri nu sunt formate din doi crestini practicanti; trei ca 'e vorba de doua variante' este interpretarea ta. Si patru, ca eu nu am incercat aici de loc sa zic ca ce face 99 la suta din populatie este si normal sau moral..

Biserica, adica in cazul asta preotii si epoiscopii, spre deosebire de multi alti credinciosi, tine seama de puterile omului si de situatia in care se afla. Asta stiu de la diversi parinti duhovnici.
Sa nu fim noi mai catolici decat papa, sau mai ortodocsi decat duhovnicii.