View Single Post
Vechi 20.05.2010, 10:24:39
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jefferson Vezi mesajul
imi permit sa te tutuiesc pentru ca tu ai inceput primul :) . si avem cam aceeasi varsta.
se pare ca Fani71 a citit mai atent. citeste tot articolul (si partea finala). oricum gasesti si alte linkuri pe net daca cauti atent. dezbaterea inca persista, dar cert este ca nu exista dovezi stiintifice care sa ateste ca OC sunt abortive.cea mai buna dovada de altfel e ca atunci cand esueaza de obicei se lasa cu sarcina. si de altfel studii pe esantioane de populatia feminina arata ca probabilitatea unui avort neintentionat este cu mult mai mica la cele ce folosesc OC decat la celelalte. cam atat ca deja ma oboseste subiectul in cauza.
Da, Alin, citeste http://www.prolifephysicians.org/calculations.htm , acolo se arata ca riscul de avort spontan (presupunand ca intr-adevar OC ar fi abortive prin subtierea mucoasei uterine ceea ce nu este de loc sigur) cand folosesti anticonceptionale este de cel putin 4 ori mai mic decat atunci cand acelasi cuplu nu foloseste.
Scuze, dar mie asta mi se pare ca ramane cel mai bun argument pentru a nu condamna anticonceptionalele drept abortive. Ele chiar micsoreaza riscul de avort ..
Chestia cu ruleta rusa nu este buna ca argument pentru ca in cazul unui cupplu fertil, este imposibil sa excluzi pierderea unui numar de embrioni nenidati, sau chiar deja nidati (multe femei au avut avorturi spontane in primele luni, fara cauze medicale clare). Viata cumporta riscuri.
Nu este vorba sa omori oameni aici, est evorba sa eviti cat se poate sa ii omori. sau vrei sa spui ca orice cuplu omoara oameni, si atunci tot abstinenta totala a tuturo este preferabila? Dar atunci nici viata noua nu ar mai aparea..

PS Dupa cum vedeti, si eu oscilez, nu sunt sigura si studiez inca problema.