Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Sa revenim dar eu cred ca daca Biserica spune ca un lucru e pacat, asta nu-mi stirbeste deloc libertatea: ci imi lasa libertatea de a-l alege sau nu. Prin faptul ca Biserica spune ca x y z sunt lucruri care te opresc de la Sf. Impartasanie, nu vine de fapt in patul meu si nu-mi numara pilulele, ci ma lasa sa aleg: faci x y z si atunci NU te impartasesti, si e alegerea ta, sau nu faci x y z si mai discutam sa vedem cam in ce duh esti. Ei ne spun noua multe lucruri dar nu ne obliga sa le facem sau sa ne abtinem de la ele. Ce mai multa libertate ne trebuie? :)
Chiar daca Biserica ar defini pana in cele mai fine amanunte si cum sa tinem furculita la masa, nu cred ca asta ne-ar stanjeni libertatea cu vreun micron.
|
Scurt si la obiect.
Dar pentru unii nu e suficient.
Vor sa auda ca Biserica le da binecuvantare pentru cele unde de obicei da oprire..
Adevarul "magic" este ca in ortodoxie libertatea merge chiar si mai departe. anume s-ar PUTEA sa gaseasca preoti care ori nu cunosc canoanele, ori le cunosc dupa ureche, ori nu le iau in serios si care sa faca in mare cam cum vor ei, poate cu exceptia unor pacate grave si evidente..
Insa mai devreme sau mai tarziu s-ar putea sa realizeze ca in ciuda sutelor de matanii si drumuri batute spre biserica, sute de spovedanii si impartasiri de N ori, binecuvantarea lui Dumnezeu lipseste din viata lor.
Este o sansa, din pacate nu inteleasa de toata lumea, de a-si reevalua pozitia de credincios autentic pe care cred ca o detin pe baze..contabile.