Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Sa revenim dar eu cred ca daca Biserica spune ca un lucru e pacat, asta nu-mi stirbeste deloc libertatea: ci imi lasa libertatea de a-l alege sau nu. Prin faptul ca Biserica spune ca x y z sunt lucruri care te opresc de la Sf. Impartasanie, nu vine de fapt in patul meu si nu-mi numara pilulele, ci ma lasa sa aleg: faci x y z si atunci NU te impartasesti, si e alegerea ta, sau nu faci x y z si mai discutam sa vedem cam in ce duh esti. Ei ne spun noua multe lucruri dar nu ne obliga sa le facem sau sa ne abtinem de la ele. Ce mai multa libertate ne trebuie? :)
Chiar daca Biserica ar defini pana in cele mai fine amanunte si cum sa tinem furculita la masa, nu cred ca asta ne-ar stanjeni libertatea cu vreun micron.
|
Nu am nimic nici pro si nici contra surorii a carei postare o preiau si de care ma folosesc ci doar profit de o idee vehiculata tare abil !
Vad ca se pune insidios idea cum ca biserica , prin legile si rigorile ei, ar impieta cu ceva asupra oamenilor sau ca le-ar stirbi cumva libertatea . Ce prostie si ce afront ticalos , pai nu am cazut noi de acord (si mai inainte de noi sfintii capadocieni si si mai ales Sf. Vasile cel mare care spune despre ortodoxie ca este ,,robia care te face liber" !) ca ortodoxia este singura libertate reala a omului. Ce fandoseala ticaloasa sa incerci sa pui in seama bisericii asa ceva ! Cui nu-i place sa fie in biserica , dupa legile si rigorile ei, nu are decit sa iasa, sa plece !! Ce , atunci cind faceam scoala si eram obligati sa-i respectam legile si rigorile ne-am simtit in vreun fel de oprimati sau discriminati sau fara de libertati ? Dar atunci cind lucrind la un loc de munca suntem obligati sa-i respectam legile si conditiile ne dadeam discriminati si fara libertate ? Sau atunci cind mergem la concert, spectacol de teatru sau cind activam pe forum si suntem obligati sa respectam regulile si legile locului ne dam discriminati sau oprimati sau lipsiti de libertate ? Dar cind suntem in familie si copiii ori noi adultii suntem obligati sa respectam legile si rigorile familiei ati auzit ca s-a dat cineva discriminat ori lipsit de libertati ? Aiurea, fandoseala si opozitie draceasca fatisa cum ca tocmai biserica ortodoxa te lipseste de libertate si drepturi ! Cei ce au cautat si cauta biserica si mintuirea lor cu adevarat nici macar nu au indrasnit sa cugete asemenea sminteala si sa se ridice impotriva lui Hristos. Dracii insa aceasta indeletnicire de obste o au si stau ciorchine pe cei care doar cocheteaza cu viata duhovniceasca invatindu-i asemenea . Eu unul nu am auzit pina acum instrainare mai mare sa spui ca tocmai biserica te lipseste de libertate, adica tocmai acolo unde libertatea ta , omule, este deplina , tocmai acolo unde esti invatat sa te apropii de dumnezeire ! Totusi , ce are aface mamona cu Hristos si biserica sa ? Si de ce aceasta ispitire ticaloasa ??? Cui foloseste ???