Citat:
În prealabil postat de ory
Pentru un calugar...cam mult !
Oricum, nu are nimic de-a face statutul Episcopului cu cel al monahului, intra in contradictie prin voturile depuse si, oricum, pentru mine nu reprezinta decat un politician al bisericii, deci, este altceva si...ca toti politicienii, cu bani frumosi se intretine.
|
In cazul asta imaginea ta despre Biserica este clar deformata.
Ma intreb atunci de ce te mai duci la biserica. Daca te duci.
Citat:
Se spune ca " popa " are buzunare largi pentru a primi, nu pentru a da.
|
Ma indoiesc ca asa zic dreptcredinciosii care mult sprijina biserica cu buzunarul propriu.
Mai degraba cei care vor sa-si gaseasca o scuza atat pentru absenteism fata de Biserica cat si punga stransa bine la gura, atunci cand e vorba de altii.
Citat:
Ma indoiesc sa vezi milostenie la cei cu straie prea sclipitoare, sau la cel care-si permite intr-o asazisa, amarata de parohie, sa-si achizitioneze pe timp de criza un jeep de 65 de mii de euro, in timp ce nici bogatii nu-si mai permit asemenea capricii.
|
Nu te mai indoi, mai bine informeaza-te.
Despre ce parohie vorbesti?
Citat:
Oricum, mi se pare o sfidare sa ai un asemenea salariu, nu intr-o tara atat de saraca, ci intr-o tara ortodoxa atat de saraca, capabila sa doneze banul vaduvei...
Voturile monahale nu coincid cu venitul lunar de 22.000 ron, sau cu supunerea si linistea pe care ar trebui sa o presupuna un Episcop...atunci eu cred ca nu trebuie sa fie si calugar.
|
Aici am si eu niste intrebari dar nu sunt asa vehement ca tine.
Citat:
Nu stiu de ce nu s-a lasat statutul Episcopului casatorit , ar fi fost mai credibil si mai cinstit.
|
Serios? In baza carei logici?
Ca cei ca tine atunci cand tin musai sa demonstrezi ca aia is rai si ei sunt buni nu se dau in cale de la nici o absurditate..
Citat:
Suntem tara nimanui, nici a parlamentarilor, nici a Bisericii...fiecare da din coate asa cum poate.
|
Daca asta e atitudinea ta, nu e obligatoriu sa fie o regula.
Citat:
Oricum ai da-o, statutul de Episcop, respectiv, calugar, nu se potriveste deloc cu statutul de salariat de lux . Ca tot se vorbeste atat de mult de cele voturi depuse, dar, bine-nteles, aici nu mai conteaza, caci, ca si crestini, ne pricepem sa selectam si canoane si simtiri, sa le asezam in asa fel incat demagogia sa fie la ea acasa.
Unii nu respecta voturile monahale ca pleaca din manastire, multi nu le respecta traind inca, acolo...dar, cei dintai sunt cei mai judecati si prigoniti, tocmai pentru ca superficialitatea a incetosat ochii celor care pretind ca " vad atat de bine "....caci, simtirea nu mai are nici un rol.
|
Eu nu m-as grabi asa cu verdictele.
Dar m-ar interesa cand a fost instituit acest salariu al episcopilor, cum se procedeaza in celelalte Biserici ortodoxe, cam care este la ei salariul asta daca exista, care e justificarea lui, etc.
Citat:
Vad ca incepi sa delimitezi putin lucrurile ! ! ! Cam asta este realitatea, daca nu facem distinctia dintre credinta si nepasare , atunci nu devenim decat niste ignoranti.
Mi-a placut cum spunea cineva aseara in cadrul unui film ; " o viziune care nu ajunge la fapte, nu este decat o halucinatie ! "
|
Nu stiu ce vezi tu ca delimitez eu si ce inseamna pentru tine credinta/nepasare in acest context.