Citat:
În prealabil postat de AngelicaKroner
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Deci nu-l mai osândiți mereu pe Arh. Irineu Pop Bistrițeanul pentru că a fost șantajat și băgat sub jurământ ca și cum nu și l-ar fi ținut, dar el și-a ținut jurământul față de Cuvântul lui Dumnezeu căci el a crezut și a fost martor și a sfințit Hrisovul și Cetatea Lui Dumnezeu, la fel și pe cel față de mai mare căci toate le-a făcut sub ascultare, la fel și față de popor și sunt convins că pururea se roagă pentru ei...
|
Evident că se roagă, ca să le vină mintea la cap!
Nu te teme, că nu-l osândește nimeni, îndată ce a acționat ca un înșelat. Alta era dacă el ar fi acționat în deplină cunoștință de cauză.
|
Păi da, așa ar trebui, să le vină mintea la cap la toți cei care au osândit nevinovați, defapt nu la cap ci la inimă... iar acum tu spui că el a fost înșelat? Arh. Irineu?
Sigur că a fost inșelat: de către cei care l-au trimis să dea cu pietre, căci el era în deplină Cunoștiință chiar dacă a ascultat de ei, căci el Credea în Cuvântul lui Dumnezeu și nu cu inima a luat pietrele ca să le arunce în ''secta rea'' ci el a fost folosit ca o unealtă ridicată de către cei ce s-au pus singuri sub judecată... și cine credeți voi că o să-i judece pe ei? Omul păcătos, adică eu? Nu, ci deja s-au și judecat fiindcă n-au crezut ... căci și faptele lor îi judecă necontenit înaintea Lui Dumnezeu... și foofcul gheenei este pregătit pentru toți cei nemulțumiți și răzvrătiți încă de la întemeierea gLumii... toți cei care au amăgit pe popor și sunt prooroci mincinoși... căci au ucis pe prooroci, au alungat pe străini, au judecat strâmb pe orfan și pe văduvă, au urât pe Dumnezeu și au vândut pe fratele lor... Iosif... și așa le va zice Domnul: '' duceți-vă de la Mine toți cei ce lucrați fărădelegea... căci dacă unuia nu l-ați făcut, unuia din maimicii Mei nu le-ați făcut atunci Mie nu mi le-ați făcut''...
Deci nu te mai căzni draga mea
să-l scoți vinovat sau înșelat sau amăgit pe el ci iată că voi sunteți înșelate, tu și MM, deși v-am și arătat cum se citește din Cuvântul lui Dumnezeu, și voi tot răuvoitor pircepeți deci vreți ca să fiți și sunteți înșelate de duhurile rele (cum zice mihailt către toți cei ce nu-i împărtășesc lui ideile și părerile)
fiindcă persistați în înșelare și rătăcire...
pentru cafiaua lui tanti grijania și de frica lui nenea dându-vă bine pe lângă ispisisikaa lui din lesă și admirându-i eretele de pe umărul drept... că altfel, dacă nu pentru bani atunci pentru ce? din lene și potoareoare?