216. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de artistul plastic Marian Zidaru (IX)
216. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de artistul plastic Marian Zidaru (IX)
Reporter: Care ar fi semnificația teologică a acestei arhitecturi?
Marian Zidaru: Considerând acest loc ca un loc al ecumenismului universal, prin care toate popoarele Îl vor vedea pe adevăratul Dumnezeu, această biserică nu poate fi reprezentată printr-o formă tradițională... dorința oamenilor de a căuta un singur Dumnezeu le va deschide ochii spre acest loc... Ziua unificării religiilor în jurul adevăratului Dumnezeu este foarte aproape.
(Observația 31: Atât de aproape, încât ea se depărtează pe zi ce trece. Au trecut deja aproape 20 de ani de la această afirmație, fără a se fi înregistrat progrese palpabile în procesul de “unificare a religiilor”)
Reporter: Are vreo legătură cu unificarea Europei?
Marian Zidaru: Nu știu. N-aș îndrăzni să o cred, pentru că aceasta este o hotărâre are vine de la oameni și nu de la Dumnezeu. Dumnezeu a spus – în acest “Cuvânt” – că România este “Noul Ierusalim” și toți cei care vor dori să scape de focul care va cuprinde întreaga omenire se vor refugia în România. Înclin să cred că în jurul României se vor aduna toți oamenii care vor vedea adevărul. “Cuvântul” Domnului rămâne intraductibil, toți care vor voi să-l asculte sau să-l citească vor fi nevoiți să învețe limba română. Cred că limba română va fi o limbă universală, nu franceza sau engleza. Europa se va unifica, dar în jurul României...
(Observația 32: O “profeție” deosebit de riscantă, dar M.Z. are curaj să o facă. Între timp Europa s-a reunificat (în parte), dar în nici un caz în jurul României, care nici măcar n-a prins primul val al aderărilor.)
Reporter: Revin cu o obsesie. Presupunând că Sinodul nu va fi prea deschis dorinței dvs. de recunoaștere canonică, ce credeți că va urma?
Marian Zidaru: Este o întrebare foarte dificilă. Îmi doresc din toată inima să văd Biserica strămoșească revenind așa cum a fost, să văd la altarele Bisericii noastre preoți bărbați, care să slujească cu inimă curată...
Dacă lucrul acesta nu se va împlini, mă tem că vom asista la reluarea momentului în care Iisus Hristos a venit a venit în trup și când prigonitorii lui Hristos vor îmbrăca de multe ori chiar și haina preoțească. E posibil ca Ana și Caiafa să se ridice din nou dintre cărturarii și fariseii acestor vremuri și să-L prigonească pe Hristos la nivelul Duhului...
(Observația 33: Este a treia oară când reporterul vrea să afle de fapt, dincolo de stângăcia ultimei lui formulări, ce au de gând să facă pucioșii dacă nu vor fi recunoscuți oficial de către BOR. Din nou, M.Z. profită de inabilitatea celui care întreabă, pentru a nu-i da răspunsul pe care-l așteaptă.)
Reporter: Trecând peste cei care au numai darul studiului și gândindu-ne doar la cele câteva mari vârfuri spirituale, care s-au impus în viața Bisericii în ultima vreme, adică dacă marii duhovnici vor fi împotriva acestei mișcări, ce veți face?
Marian Zidaru: Va fi o probă grea. Nu pot să spun acum toate câte îmi stau pe inimă pentru că, vedeți, Dumnezeu lucrează cu înțelepciune. Odată doream să ajung la un cărturar pe care-l iubeam foarte mult, un cărturar de poziție ortodoxă, în care aveam mare încredere. Domnul, știindu-mi gândul, mi-a zis atunci: “Să nu te duci acolo unde ți-ai pus în gând, pentru că nu cunoști tu inimile oamenilor, ci Eu le cunosc!”. Mulți din cei pe care îi considerăm noi iubitori de Dumnezeu și că au găsit calea cea adevărată a lui Dumnezeu s-ar putea să fie cu totul altceva.
(Observația 34: În fine, după a patra insistență a reporterului, M.Z. recunoaște că nu este în măsură să-i divulge ce pași vor face liderii pucioși dacă nu vor fi recunoscuți oficial, inclusiv prin contestarea lor de către marii duhovnici ai României. Chiar acești duhovnici sunt decredibilizați printr-un exemplu discutabil, în care M.Z. apare ca manipulat de mesajele meșteșugite ale Mihaelei, prezentate de ea ca “venind direct de la Dumnezeu”. Acum, după ce timpul s-a desfășurat, putem vedea limpede că liderii pucioși aveau pregătită o singură “mutare în plic”: schisma față de BOR, în caz că aceasta va refuza să-i recunoască drept “prooroci” și, pe deasupra, să mai și asculte de ei.)
Reporter: Deci singura cale de controlare a oamenilor duhovnicești ar fi revelația directă?
Marian Zidaru: Vocea inimii. Domnul spunea că Dumnezeu sălășluiește în inimă și să-L căutăm cu inima smerită. Dacă în inima noastră curățită prin legea Bisericii găsin rezonanțele “Cuvântului” pe care-l auzim, atunci “Cuvântul” se suprapune peste dorința inimii.
Reporter: Mulțumim!
Concluzie
Acest interviu-mamut dezvăluie dimensiunea uriașă a manipulării liderilor pucioși, care s-au folosit de ingenuitatea lui Marian Zidaru ca să-l “promoveze” drept “vârf de lance” în propovăduirea “proorociilor” lor aberante. După ani și ani de conviețuire, când traiul în proximitatea liderilor pucioși i-a dezvăluit adevărata lor față și adevăratele lor gânduri, Zidaru a putut în sfârșit să înțeleagă că este victima unei înșelăciuni și să se desprindă radical de ideologia tentaculară a pucioșilor.
|