Citat:
În prealabil postat de Danut7
Cine noi sa ajungem la desavarsire,nu cele trei?Nu despre proorocii , darul limbilor si stiinta se vorbeste acolo?Ia mai citeste o data cu atentie.. :)
|
"Iubiților, acum suntem fii ai lui Dumnezeu și ce vom fi nu s-a arătat până acum. Știm că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este." - deci cand va veni Cel ce este desavarsit [1 cor 13] vom fi ca si el [1 ioan 3:2]
"Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim."
Cine cunoaste si prooroceste? Noi. Pui intrebarea predicatului si afli subiectul.
Citat:
Scriptura cand vorbeste de cunoastere in parte se refera la cunoasterea acestor trei: proorociilor, darul limbilor si a stiintei... Cand zice cunoastere in parte nu se refera la stiinta, dar spune ca stiinta se va sfarsi.Ia spune-mi cum crezi tu ca se va sfarsi?Vom fi nestiutori?Si spunem ce intelegi prin "proorocii se vor desfiinta"?
|
Vom cunoaste pe deplin si nu in parte. Nu va mai fi nevoie de proorocii si vorbiri in limbi pentru ca Hristos va fi in fata noastra si ne va vorbi.
Citat:
Pe baza a carui principiu, pentru ca nu mai exista vorbire in limbi?Vorbirea aia in limbi care e trecuta ultima intre daruri si despre care Pavel mai si spune ca va inceta? :)
|
Vorbirea aia care e ultima dintre daruri , dar care este totusi un dar accesibil oricarui credincios, valabil pana la venirea Domnului. Ti-am aratat clar unde scrie, intoarce pagina si vei gasi. Daca nu esti cinstit si ocolesti Cuvantul scris nu cred ca ma mai chinui sa-ti explic.
Citat:
E irelevant pentru discutia noastra si in plus mai e off-topic... ar fi o pierdere de energie si de timp inutila.
|
Da, da...Mizeriile penticostalilor sunt relevante si on-topic, abia astepti sa le auzi, dar frumusetea ortodoxiei e irelevanta si off. Hai, du-te la nani...si fa si vreo cincizeci de genuflexiuni canon pentru lipsa de sinceritate...Pa!