Citat:
În prealabil postat de Doriana
"Iubiților, acum suntem fii ai lui Dumnezeu și ce vom fi nu s-a arătat până acum. Știm că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este." - deci cand va veni Cel ce este desavarsit [1 cor 13] vom fi ca si el [1 ioan 3:2]
"Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim."
Cine cunoaste si prooroceste? Noi. Pui intrebarea predicatului si afli subiectul.
Vom cunoaste pe deplin si nu in parte. Nu va mai fi nevoie de proorocii si vorbiri in limbi pentru ca Hristos va fi in fata noastra si ne va vorbi.
|
Despre cele ce sunt si erau in parte(nedesavarsite) si inchipuiau o realitate concreta se vorbeste acolo, despre proorocii, vorbire in limbi si stiinta(credinta).Cand realitatea proorociilor se va implinii atunci proorocia aceia se va desfiinta, cand cunostiinta lui Dumnezeu, adica credinta se va desavarsii va devini deplina si nu va mai fi ceva care sa aiba nevoie de cunostiinta atunci cunostiinta se va sfarsii.Cand cunostiinta Bisericii cea prin inchipuiri va ajunge la realitatea concreta pe care o reprezinta atunci inchipuirile credintei se vor sfarsii.Cand realitatea inchipuita de vorbirea in limbi a aparut, adica neamurile au venit la credinta, si au inceput sa vorbeasca aceiasi limba, limba Duhului Sfant,darul limbilor a incetat.Apostolul Pavel vorbeste in prima istanta de prooroci si apoi de stiinta, insa doar in cazul vorbirii in limbi spune, "darul limbilor".Prin asta el arata vremelnicia acestui dar in veacul acesta ca fiind una temporala si non-perpetua.Prin faptul ca zice "dar" el arata darurile Sfantului Duh,iar ca zice "va inceta" arata faptul ca Duhul nu va trimite acest dar neincetat.Prin acestea trei se arata si Biserica la maturitatea barbatului.Zicand ca proorociile cu privire la Biserica se vor desfiinta, ca stiinta Bisericii va creste pana ce nu va mai fi nimic de stiut si atunci se va sfarsi si ca darul vorbirii in limbi va inceta a mai fi un dar in Biserica.
Acum am eu o intrebare pentru tine (si pentru penticostali) : Ce realitate crezi ca inchipuieste vorbirea in limbi?
Apropo, unde scrie ca cele trei, toate trei vor lua sfarsit deodata?Si de ce cand vorbeste de sfarsitul lor doua sunt luate separat, proorociile si cunoasterea(stiinta)?Pentru ca in cazul lor se arata implinirea desavarsita si in viata de apoi... iar in cazul vorbirii in limbi se arata vremelnicia veacului acestuia... dupa cum s-a si intamplat...
Citat:
Vorbirea aia care e ultima dintre daruri , dar care este totusi un dar accesibil oricarui credincios, valabil pana la venirea Domnului. Ti-am aratat clar unde scrie, intoarce pagina si vei gasi. Daca nu esti cinstit si ocolesti Cuvantul scris nu cred ca ma mai chinui sa-ti explic.
|
Nu scrie absolut nicaieri ca darul vorbirii in limbi va ramane in picioare pana la venirea Domnului, ba din contra scrie ca "darul limbilor va inceta".
Citat:
Da, da...Mizeriile penticostalilor sunt relevante si on-topic, abia astepti sa le auzi, dar frumusetea ortodoxiei e irelevanta si off. Hai, du-te la nani...si fa si vreo cincizeci de genuflexiuni canon pentru lipsa de sinceritate...Pa!
|
Nu stiu ce frumusete a ortodoxiei vrei sa vezi, citind pe forum.Daca te intereseaza frumusetea ortodoxiei "Vino si vezi" ... adica mergi la Biserica.Nu stiu cat de multe pot sa-ti spun eu care merg doar Duminica la Biserica despre niste oameni pe care ii vad doar in timpul liturghiei... La noi in timpul slujbei bisericesti nu se vorbeste... dar simt o conectivitate , fratie, uniune si comuniune, unitatea in Duh care este si spiritul ortodoxiei.Ma simt bine cand mai canta cate unu cantarile liturghiei si cand ne rugam impreuna... Atat tot... mai multe nu pot sa-ti zic... Vino si vezi e indemnul.