View Single Post
Vechi 20.05.2010, 21:10:07
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Sophia, ti-am mai spus: in BO nu exista Magisteriu ca la catolici, nu exista in probleme morale mai ales vreo autoritate infailibila. Exista Scriptura, traditia, si cpropria constiinta si liberul arbitru. Exercitate eclezial - adica tinand seama de scriptura si traditie, aplicandu-le in cazul tau personal, si cerand sfatul altor crestini mai experimentati - duhovnic sau altii. Si bineinteles rugandu-te la Dumnezeu sa te indrume si punandu-i in fata si neputintele, si puterile pe care le ai.
Ce cauti tu nu exista. Este greu, dar asa este. Biserica ortodoxa nu interzice. Orice ar zice unii pe acest forum.
Ba exista si ar trebui sa stii ca profesor de religie. Asta daca nu minti, facând pe nestiutoarea.

Cumpara-ti cartea asta de drept canonic ortodox:
http://www.supercarti.ro/carte/drept...ericeasca.html

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Fani - de acord cu tine

Am pus intrebarea pentru ca ma inebuneste fraza asta pe forum: "biserica nu accepta, sau biserica a spus". Nu stiu niciodata la cine se face referire: la Dumnezeu, la institutie, la cler, la monahi, la sfinti, la ce lucrari anume, cine a stabilit asta. Cine nu accepta?

La fel cum ma inebuneste si titulatura de Sf. Parinti, de parca erau siamezi si scriau totul in comun. De ce nu scrie care anume sfant a zis cutare lucru?
Si spune lumea am citit sau citesc pe Sf. Parinti. Adica pe cine? Pe toti cei sute de mii cati au fost, sau pe unul sau altul din ei?
Cum am zis mai sus, exista legislatie biseirceasca, Sfintele Canoane. Nu te mai lua dupa ce-ti zice oricine pe internet, întreaba un un preot.

De asemeni întreaba un preot cine sunt Sfintii Parinti. S-ar putea sa afli ca e vorba de ansamblul scriitorilor bisericesti si ai ierarhilor canonizati (facuti Sfinti) si ca opera lor e unitara nu din pricina ca se luau unul dupa altul ci din pricina ca toti au fost inspirati de acelasi Duh Sfânt. În Traditia Bisericii ei reprezinta o autoritate atât sub raport practic, fiindca ei sunt autorii Sfintelor Canoane, cât si sub raport formal, fiindca se considera de catre unamimitatea autorilor teologi ca ei reprezinta modelele de gândire si de vietuire ale Bisericii.

Felul batjocoritor în care vorbesti despre ei s-ar putea sa-ti atraga mânia lui Dumnezeu si sa ajungi sa te întrebi de ce ti s-a întâmplat cutare lucru.