Citat:
În prealabil postat de windorin
Nu mi'l pot inchipui pe Sfantul Antonie cel Mare, ori pe Sfantul Simeon Stalpnicul mergand in excursii cu cei defavorizati.
De asemenea, nici astazi, nu gandesc sa fie normal ca monahii (barbati fara sotii si copii) sa mearga cu femeile si cu copiii defavorizati in excursii, ori sa aiba grija de te miri ce centre de recuperare. .
|
Da, inteleg Dorin, dar asta este strict parerea ta si poate a multor monahi care dupa parerea mea nu inteleg prea bine acest aspect esential a ortodoxiei.
Savatie Bastovoi are o carticica fff buna numita "Nebunul" unde este tratata aceasta latura de baza a sfinteniei:
PETRECEREA UNUI SFINT CU ACEI OAMENI DEFAVORIZATI...si mersul ( nu numai cu femeile dar cu o prostituata in "drumetii")..si este bazata pe o istorisire adevarata.
Par Savatie a prins foarte bine esenta Ortodoxa, o simte si o traieste.
Un adevarat scriitor-ortodox poate sa se puna in pielea personajelor si sa reproduca foarte bine trairile lor.
Deasemenea ceea ce spui tu, legat de 'ocrotirea' calugarului de interactiuni cu femei , departe de cei defavorizati, ca sa nu-l SMINTEASCA(Doamne Fereste) este de fapt ceea ce a facut evreul bogat care a trecut pe linga ranit spunind ca nu este treaba lui...in Pilda Samariteanului Milostiv.
Nu cred ca avem nevoie de asemenea atitudini printre monahi