View Single Post
Vechi 20.05.2010, 23:00:34
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Sa revenim dar eu cred ca daca Biserica spune ca un lucru e pacat, asta nu-mi stirbeste deloc libertatea: ci imi lasa libertatea de a-l alege sau nu. Prin faptul ca Biserica spune ca x y z sunt lucruri care te opresc de la Sf. Impartasanie, nu vine de fapt in patul meu si nu-mi numara pilulele, ci ma lasa sa aleg: faci x y z si atunci NU te impartasesti, si e alegerea ta, sau nu faci x y z si mai discutam sa vedem cam in ce duh esti. Ei ne spun noua multe lucruri dar nu ne obliga sa le facem sau sa ne abtinem de la ele. Ce mai multa libertate ne trebuie? :)

Chiar daca Biserica ar defini pana in cele mai fine amanunte si cum sa tinem furculita la masa, nu cred ca asta ne-ar stanjeni libertatea cu vreun micron.
Cred ca confunzi liberul arbitru cu libertatea crestina. Libertatea crestinului este modul in care el face alegerile morale.

Iar crestinismul nu este o religie a legii, nu uita asta : nu este ca iudaismul sau islamul. Nu se considera ca ne mantuim respectand legi si reguli, ci apropiindu-ne din ce in ce mai mult de Dumnezeu, prin dragoste. Sigur, reguli mai exista, dar nu ele sunt in centru.
A spune altfel inseamna pana la urma a nu intelege nimic din Noul Testament.

Si sigur ca sunt anumite lucruri care sunt in mod clar pacat - dar toate se pot reduce la legea dragostei daca le analizezi. Nu sunt legi in sine.