Citat:
În prealabil postat de topcat
Imi propun nu sa gasesc intelesuri profunde acolo unde nu sint. O fi un defect al meu, nu il neg.
De la a spune ca e bine sa privim optimist chiar si boala pina la a sustine ca cineva iti doreste binele dindu-ti aceasta boala, si ca e foarte normal sa fie asa, e cale lunga si, se pare, profunda.
Nu stiu daca ai observat, dar stiinta, chiar si asa redusa la amarita de materie, a obtinut rezultate pe care spiritualistii nu le visasera niciodata. O fi din cauza ingustelor sale intelesuri.
|
Știința puțină a obținut lauda că știe tot (exact ca o albină care de-abea a ieșit din buduroi și se laudă că a văzut toată lumea).
Cum spunea Roger Bacon părintele experimentului științific: "puțina știință neagă pe Dumnezeu, multa știință îl laudă pe Dumnezeu".
Dumnezeu a revelat sfinților lucrurile descoperite de știință azi cu sute de ani în urmă. Și orotdocșii serioși știu și ce va fi până la sfîrșitul lumii pe care materialiștii nici măcar nu-l visează.
Fizica cuantică, cea mai avansată știință susține că mai departe de unde a ajuns ea nu se mai poate avansa pe cale științifică și trebuie să-și spună cuvântul metafizica (1. Fizica atomică, Max Born (1882 -1970, laureat Nobel 1954), Ed. Științifică, București, 1973)
Iar tehnica după cum spunea un mare profesor de la Universitatea de Politehnică București nu a putut rezolva decât problemele care n-ar fi existat dacă nu era tehnica.
Desigur că și acestea au sens profund și nu ți se cer ție să le rezolvi deoarece nu te preocupă ceva pe care nu-l poți pipăi ca să te poți scălda prin el în plăceri.
Citat:
In ateism bucuria provine din orice
|
Iar e un sens prea profund pentru tine pentru că nu te-ai întâlnit cu bucuria. Bucuria nu se poate cunoaște prin meditație ci prin experiment. Plăceri simt ateii. Confunzi plăcerile, aceste spume urât mirositoare ale cadavrului încă ambulant, cu Bucuria la care nu se poate ajunge însă decât prin întâlnirea dintre persoane luminoase. Desigur când spun luminos tu, sărmanul, nu te gândești decât la bec.
Citat:
Nu stiu. Eu doar am vazut credinciosi destul de nefericiti cind au vreo boala. Se pare ca nici ei nu inteleg, desi banuiesc ca inteleg dragostea lui Dzeu ce i-a facut.
|
Eu am cunoscut un om care a fost paralizat 52 de ani la pat și a răbdat cu multă bucurie această boală fiind chemat de preoții și arhiereii noștri (ortodocși) să predice în 100 de biserici. De la el am învățat pe viu că fericirea nu vine de la boală sau sănătate ci de la credință sau necredință. Am văzut bolnavi și sănătoși credincioși fericiți sau nefericiți (nefericiți nu de la boală și/sau sănătate ci de la neînțelegerea credinței lor) dar necredincioși fericiți n-am văzut. Nici tu nu ești. Poate dacă nu confunzi fericirea cu vreo papilă beată.
Citat:
Nu face bine nici la sanatosi si nici la bolnavi. Cel putin in viata asta. Uita-te pe statistici.
|
Grigore Constantin Moisil (n. 10 ianuarie 1906, Tulcea - d. 21 mai 1973, Ottawa, Canada) a fost un matematician român, considerat părintele informaticii românești cu invenția de circuite electronice tristabile. El zicea despre media aritmetică că dacă stăm cu un picior pe o bucată de ghiață și cu unul pe un cărbune aprins în medie este bine. Tot așa dacă 2% din credincioși sunt fericiți și 98% sunt nefericiți cine te oprește să fi în cei 2 %. Problema e în inimă nu în statistici. Iar statisticile oricum sunt false în această problemă deoarece nu există detector de fericire și credință. O statistică reală este: cei care Îl iubesc pe Dumnezeu sunt ∞% fericiți iar cei ce nu-l iubesc pe Dumnezeu chiar dacă își spun ortodocși sunt ∞% nefericiți. Dar operațiile cu ∞ pentru tine sunt prea profunde, recunoaștem. Ia fă-ne un link și la o statistică de a ta pe acest subiect, doar te lauzi că există, ca să râdem un pic.
Citat:
Nu exista nici o doctrina atee cu privire la acest aspect. Exista insa unele explicatii cu privire la alterarea starii de constiinta.
|
Vezi cât de ignorantă este știința la acest capitol capital pentru om - moartea?
Citat:
Substratul stiintific este dat in principal de reproductibilitate. Dar si celelalte cerinte ale metodei stiintifice erau indeplinite. Azi nu mai sint, dar erau acum 2000 de ani.
Am raspuns, in momentul asta acupunctura a devenit pseudostiinta, pentru ca se bazeaza pe agenti dovediti inexistenti.
|
Ori a fost și este știință ori a fost și este șarlatanie (agenții dacă erau atunci sunt și acum, dacă nu sunt acum nu erau nici atunci). Nu poate fluctua în funcție de credința celui care o manipulează altfel e religie ca și evoluționismul, care nici până acum nu a putut dovedi măcar verigile intermediare fiind demontat pas ca pas ca o pseudoștiință și proastă religie. A fost dovedit de creaționism care este 100% știință. Cartea care ți-am oferit-o ca trimitere tratează problema evoluționismului total și cu argumente și dovezi științifice creaționiste și cu dovedirea falsului în argumentele pseudoștiințifice evoluționiste și cu tâlcuiri teologice, dar nu de gang ca în evoluționism. Dar dacă tu nu ești științific, n-o citești e prea profundă.
Citat:
Il tratez in acelasi fel in care tratez un fenomen nedovedit
|
Dovedește-mi existența minții.
Citat:
Iti aduc aminte ca stiintific inseamna sa aplici metoda stiintifica, iar aceasta implica efectuarea unui experiment controlat care sa verifice validitatea ipotezei. Ai fi dragut sa imi spui care anume e acel experiment controlat care a validat ipoteza "Dumnezeu"?
|
Citește cartea pe care ți-am recomandat-o și ai să vezi acolo. Nu ești științific dacă nu analizezi toate experimentele și problemele importante pe ambele fețe.
Johannes Kepler (*27 decembrie 1571, Weil der Stadt - †15 noiembrie 1630, Regensburg) a fost un matematician, astronom și naturalist german, a formulat și confirmat legile mișcării planetelor (Legile lui Kepler). În matematică este considerat precursor al calculului integral. El a zis: "în creațiune eu parcă pipăiesc cu mâinile mele pe Dumnezeu".
René Descartes (31 martie 1596 – 11 februarie 1650), cunoscut de asemenea cu numele latin Cartesius, a fost un filozof și matematician francez. El a zis:. "Existența lui Dumnezeu este mai sigură decât cea mai sigură dintre toate teoriile geometrice". Ceasul are autor, oare numai omul să nu aibă?"
Citat:
Deci tie viata ti se pare stupida pentru ca memoria si sentimentele se pierd in sicriu?
Nu.
Bataie, ura si chin? Cumva si boala? 
|
Așa e pentru atei în concluziile duse până la capăt nu la jumate ca în pseudoștiința lor. Viața e un non sens pentru ateism că se termină în sicriu (în mintea lor. De fapt, în realitate pentru ei se termină în iad, iadul necredinței aici și iadul dovezii credinței prea târzii și cea mai dureroasă prin foc alături de prietenul vrăjmaș al lor dracul ateismului care i-a stăpânit și aici și îi va stăpâni și dincolo).
Pentru noi, creștinii, viața are sensul deplin, după cum deplină este și știința, fără contradicții ca pentru voi ateii. Pentru noi știința este lumina lui Dumnezeu în creație care duce la... Ortodoxie. Numai să ști să o citești și nu să i te închini ca unui idol.
Cu adevărat grea boală este necredința (care dă în moarte veșnică) dacă face oamenii să nu înțeleagă sensurile unei postări simple!
Ce pretenții să avem la atei pentru a înțelege rostul bolii - acest leac minunat.