pot sa-mi dau si eu cu parerea? am citit cartea...
Am citit si eu cartea lui Klauss. As vrea sa fiu obiectiv... citind-o m-a cuprins asa febra interesului care pe parcurs s-a transformat in lehamite. Am reusit sa o termin dupa ce deja ma plictisisem, as fi vrut sa citesc ceva mai plin de duh, din pacate este destul de saraca, structurata inegal: prima parte umflata, plina de detalii inutile care puteau fi sintetizate in mai putine pagini iar a doua parte care ma interesa cel mai mult, a restrans-o la cateva pagini. Asta nu mi-a placut. As fi vrut sa-mi spuna mai multe despre noua lui viata in Hristos, nu despre trecut. Trecut de-asta cu rataciri prin alte religii am avut si eu si nu e interesant deloc, nu mi-a spus nici o noutate, ba chiar m-am simtit rau citind.
In speranta ca nu am lezat pe nimeni, sustin si eu parerea parintelui Vasile Mihail cu o mentiune, cred ca intentia lui Klauss este buna ... atat. Si cartea lui este probabil foarte potrivita pentru occidentali, acolo unde nu se cunosc atat de multe despre ortodoxie, el pleaca de la ceea ce cunosc ei si ii duce incet incet spre... altceva... spre ceva ce noua ne este foarte familiar.
Iertare!
|