Citat:
În prealabil postat de suflet si inima si constiinta
Cineva spunea in forum ca oamenii nu vor fi judecati dupa pacate , ci dupa cainta pacatelor lor. Probabil ca are dreptate, dar ma gandeam ca daca ne caim de un pacat si apoi cadem din nou in el,unde e cainta?Sau nu neaparat, sa zicem ca oarecum ai fost constrans sa cazi in pacat iarasi (sunt diverse situatii), ce se intampla ?Pacatul se dubleaza si acum sa ma astept sa fiu pedepsita ?Eu sunt un pic, sa zic speriata de acest lucru....Lupt cu pacatul , scopul final fiind sa ies din el...,dar pentru ca tot am pacatuit si am cazut, voi suferi , si mai rau , nu eu , ci copiii pe care ii voi avea cu voia lui Dumnezeu?
|
Cazi, te ridici, cazi te ridici.
Eu prin ridicat inteleg si spovedania, pentru ca pe parcurs e imposibil sa nu se schimbe ceva si caderile vor fi mai rare. Dumnezeu ne iarta
de 70 de ori cate 7 zilnic (adica fara numar) daca ne pare sincer rau. E bine sa ne vedem caderile cu ochi critic si sa suferim din cauza lor, dar sa nu ramanem in deznadejde. Ne ridicam, ne scuturam hainele, Doamne iarta-ne ca zidirea Ta suntem si ai pus pocainta nu pentru drepti ci pentru pacatosi dintre care cel dintai sunt eu.
In plansurile lui Sf. Efrem Sirul, sfantul scria ca de multe ori a promis pocainta lui Hristos si ulterior s-a dovedit mincinos, ca nu avusese pocainta adevarata, cazuse din nou. Multi facem asa.
Dar
de fiecare data cand cadem ne ridicam. Pana la ultima suflare :)