View Single Post
Vechi 21.05.2010, 15:32:58
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Deficit(aprox)anuntat pe fondul de pensii=500 mil eur/2010.

Romania=5,521,500 pensionari.Pensia/medie este de 677 lei/lunar>>se achita:5.521.500 pensionari x 677 lei=3,8 mld>>>>pensiile de platit în ultimele 6-7(aprox) luni ale anului>>3,8 mld x 7 luni=26 mld.La o reducerere cu 15% se economisesc la buget>>26 mld x 15%=3.9 mld.Daca luam in calcul un curs mediu de schimb de 4.20 lei/Eur=3,9 mld/ 4.20 lei/Eur=930 mil.Eur

Pe scurt>deficit=500 mil>reducere cu 15%=930 mil>rezulta o diferenta incasata in plus de 430 mil.

Concluzie>statul roman taie,prin 15%,cu 430 mil eur mai mult decat necesar si asta in cazul unei scaderi economice.Aici este momentul cand ma uit precum curca-n lemne.Daca cineva are o explicatie...o ascult cu mare interes.Cifrele contrazic realitatea iar nonsensul este evident.
Nonsensul e evident doar daca calculul e corect. Dar asta e alta discutie. Oricum, nu cred ca ar fi furat in halul asta, ar fi prea pe fata si cineva s-ar sesiza. In ziua de azi sumele mari se fura cu cap, nu cu japca.

Citat:
faza a).reducerea exclusiva a pensiilor nu este de mare folos daca prin 15%incasezi strict pe acoperire.Da de fapt tu incasezi pe +.Din ce daca tu esti pe - economic?Primul nonsens
Repet, statul nu reduce pensiile pentru ca sa economiseasca, ci pentru ca nu are bani sa le plateasca in intregime. Nu mai poate sa plateasca ce-a platit pana acum.

Citat:
faza b).reduci totul,mergi pe scaderea cheltuielilor dar nu ai programe de absorptie si recalificare a fortei de munca.
Da, astea ar fi o masura buna. Insa cred ca mai importanta e in acest caz responsabilitatea personala. Sunt oameni care se intreba nedumeriti: "eu am lucrat 40 de ani aici, daca ma dau afara, eu ce fac?". In 40 de ani ei nu s-au gandit niciodata sa se perfectioneze, sa se specializeze, sa-si extinda orizonturile, ci au stat la stat. Pica para malaiata in gura lui Natafleata. La stat. Sa faca statul programe de recalificare, insa sa nu-ti bage in traista. Gasitul unui serviciu e datoria fiecaruia, nu a statului.

Citat:
Sa zicem ca nu te intereseaza ca acei oameni vor crapa. Dar odata cu ei crapa si taxele pe care le incasai de la ei.
Nu cred ca vor crapa, si nu cred ca statul nu-si doreste sa ia taxe de la cat mai multi. Insa nu se mai pot plati pensiile la nivelul actual, plus ca au suferit o marire electorala si nesustenabila in 2009 (sau 2008?). Ce e de ales? Falimentul sistemului de pensii si salarii sau mai putin venit din impozite si taxe?

Citat:
Deci adancesti caderea.
Da, suntem in impas financiar si ne infometam si mai rau in speranta ca o sa ne fie mai bine. Inexplicabil si de-a dreptul ionescian la prima vedere, insa ce lipseste din poza este cheltuiala dezmatata din perioada precedenta. Prin rectificarea greselii, care ne costa, speram ca vom ajunge la un viitor mai bun. Am gresit ca popor, platim. Sau, pentru cei ce doresc o interpretare diferita, au gresit guvernantii, plateste poporul. Care, saracul, nu are nici o vina.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote