Citat:
În prealabil postat de Alexandra Ale
Hmm,cred ca e timp de plictiseala si in aceste vremuri,mai ales ca toate se indreapta spre rau,iar "el" face orice ca sa ne atraga de la rugaciune.Evident incepe cu starea de a nu avea chef de nimic,usor usor intervine lenea...si ce e mai comod:sa stai sau sa faci ceva?cred ca sa stai...si cum lenea e atat de "indragita" de multi dintre noi,apare plictiseala de a mai face ceva pentru noi,pentru altii,pentru Dumnezeu,si iata plictiseala cum se distreaza cu sufletul nostru  ) "Sfintii nu se plictisesc in ceruri,mijlocesc pentru noi"
|
Pana acum putem observa 2 aspecte, zic eu.
1 Plictiseala duhovniceasca, lipsa harului divin. Omul chiar daca are de lucru, munceste etc, simte ca ii lipseste ceva sau mai bine zis: Cineva si duce o viata chinuita...
2 Plictiseala din cauza lipsei de activitate. O lipsa de activitate cauzata evident de lene(lenea de a te ruga si de a face ceva folositor tie si celorlalti).
1 si 2 au un numitor comun: lipsa lui Dumnezeu in viata omului.
As zice ca Plictiseala de tipul 2 se intalneste mai mult la tineri.
Din cauza pacatelor noaste ajungem la plictiseala. Ca Dumnezeu ne-a dat de lucru ca sa nu ne plictisim cumva: "Rugati-va neincetat". Si trebuie sa avem in vedere ca timpul e scurt si nu trebuie pierdut.
Acesta e unul din putinele mecanisme diabolice, din nefericire.