View Single Post
Vechi 22.05.2010, 06:34:48
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Am spus asta pentru ca eu nu cred ca viziunea ortodoxa e mai putin stricta..
Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Da, dar mai irationala.

Dat fiind ca mai toti ortodocsii romani nu au mai mult de 2 copii, si ma indoiesc ca abstinenta este asa o chestie de practicata, concluzia normala este ca orice cuplu practica un fel de contraceptie, si deci mai toata lumea ar trebui oprita de la impartasanie. Fara intrebare, fara nimic. Cum aude preotul ca ai doar un copil sau doi si esti casatorit de 10 si esti sanatos, pac, gata, pana la menopauza gata cu impartasania sau te apuci de facut copii. Ceea ce mie mi se pare cam ipocrit. In special fiidnca nici preotii nu vad sa aiba 12 copii. Deci ceva, ceva tot fac.

Deci nu ar fi mai bine sa avem reguli care chiar pot fi urmate? Deci bun, fara prezervative si anticonceptionale, dar lumea sa fie educata in NFP in ideea ca macar nu inchizi cu totul usa pe care sa intre o noua viata in familie. In fine...
Noesis, una e practica mirenilor, care poate fi gresita; si alta e invatatura Bisericii. Nu putem cobora intelepciunea data prin Duhul Sfant la nivel de gandire omeneasca pacatoasa, doar pentru ca toti fac aceeasi greseala. Omul trebuie sa se modeleze dupa Biserica, nu Biserica dupa om.