View Single Post
Vechi 22.05.2010, 11:17:47
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Imi pare rau ca te amagesti singura, ory.
Nu poti fi si sfant si sa gresesti in continuare. Patericul te va lumina in acest sens.
Vrei sa spui, ca aceia despre care vorbesti tu, si care cred ca exista, sunt sfinti?!? Nu sunt sfinti. Dar exista si sfinti; inca mai exista si sfinti in manastiri, putini, dar exista.
Si, nu exista sfinti in viata, decat dupa ce vor trece in nefiinta si li se vor considera lor aceasta vrednicie. Nu ai cum sa spui ca, cutare Duhovnic este sfant, poate fi Intelept, poate fi ales, poate fi sfintit...dar NU SFANT IN VIATA, tocmai de aceia are loc canonizarea la o perioada dupa trecerea acestora in randul celor drepti, considerate prin semne si minuni, sau mai stiu eu ce, promovat de traditie si principii religioase.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca aceasta perioada trebuie sa depaseasca cele 7 neamuri aflate in viata ale acestuia...lucru de care nu se mai tine cont. Iar aceasta sfintenie se dobandeste prin calitatea vietii cat mai aproape de gradul cel mai mic de pacatuire, dar nu prin lipsa de pacatuire atata timp cat esti in viata, lucru absolut imposibil propovaduit de Biserica insasi.

Last edited by ory; 22.05.2010 at 11:21:50.