View Single Post
Vechi 23.05.2010, 16:36:12
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@nela si gabriela8

Vroiam sa va spaun ca se schimba mult lucrurile dupa casatorie, chiar si anumite pincipii.
Acum eu nu stiu cum este cand traiesti inainte de casatorie deja in casa cu viitorul.
Poate ca in acest caz deja s-au stabilit niste lucruri, dar suprize pot aparea si dupa 30 ani de casnicie. Cunosc cazuri. La un moment dat explodeaza orice frustrare de o viata.
Casatoria este un lucru nou, de la traiul cu un om strain, patul (mai ales pentru ne-experimentati), pana la credinta si situatii de exceptie (boli, decese, lipsa de bani etc.).
Dintr-o data nu mai esti singur si trebuie sa te gandesti si la celalalt.Nu poti sa-ti impui voia, principiile etc.
Sigur ca este frumos daca ai norocul de o pereche similara cu tine in voie si principii.
Si trebuie toate discutate si vazute inainte de casatorie: dorinta de copii sau nu, dorinte sexuale, credinta (cu tot ce presupune ea), etc.
Nu stiu daca mai ramai tot tu dupa casatorie, chiar daca asa iti doresti. Sunt lucruri absolut noi, necunoscute, care iti schimba mult gandirea. Va spun eu.

Voi, cei necasatoriti vorbiti chiar in necunostinta de cauza, din pacate. Asa mi se spunea si mie cand gandeam ca voi, asa mi se spune acum cand vorbesc despre copii si educatia lor, eu neavand...etc.

@AlinB - Dom'profesor: da cum e statistica de atenuare atunci cand nu sunt copii?
Sa-ti spun un secret: eu cred ca depinde f.mult (la amandoi) si de varsta la care s-au casatorit si si-au inceput o anumita viata. Una este sa incepi la 20 ani, atunci la 30 deja esti gata si cu copiii si tot ai timp o viata si de post si de copi si etc., si alta este sa incepi la 30, 40 si mai sus. Atunci iti doresti sa recuperezi cat se poate si te si lupti pentu copii. Si stii ca timp nu mai ai mult, pana la postul acela definitiv (de pensionar).

Last edited by sophia; 23.05.2010 at 16:45:13.