Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 23.05.2010, 20:02:41
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Cred si eu ca Iacov pastra in Biserica obiceiurile vechi ale legii din pietate fata de evreii,cat si de frica lor... Iti dai seama cum ar fi fost ca Iacov si Biserica evreiasca din Ierusalim sa nu tina legea veche... el ar fi fost acuzat de faptul ca infiinteaza o noua religie si ca aduce sminteala iudeilor facandu-i sa se revolteze impotriva iudaismului, ar fi fost declarat fals profet impreuna cu ceilalti si ar fi fost omoriti pe loc... Ori noi stim ca Biserica din Iudeea se aduna chiar si in Templu... De aceea o parte din Biserica din Iudeea nu era considerata o amenintare pentru evrei.. ba chiar erau considerati o secta a Iudaismului... o alta secta... ca stim ca la vremea aceia Iudaismul era deja decimat in saduchei si farisei.. de aia probabil ca ii lasau sa se adune la Templu.Vedem chiar si un fel de colaborare in Fapte 21.Si probabil ca si Iacov a lasat la libertatea oamenilor, cei care ar fi vrut sa tina legea veche sa o tina si cei care nu, sa nu o tina.. neluand o pozitie ferma si nedeclarandu-se impotrivii Legii vechi... Dar stim ca au fost unii in Biserica din Iudeea(evrei) care nu tineau legea veche si care au fost persecutati... Un exemplu e martirajul lui Stefan.. martirajul apostolului Iacov, fratele lui Ioan..Pavel pe vremea cand era inca Saul umbla din casa in casa si ii persecuta pe acesti crestini.. Situatia probabil ca a fost foarte incurcata si confuza la vremea aia, Israelul fiind sub stapanire romana, iudaismul fiind decimat, aparitia unei noi religii, care era sau nu era cu tenta iudaica... Nu stiau nici ei pe cine sa persecute... Dar spre sfarsitul vietii stim ca Iacov a luat o pozitie ferma si a fost omorit de iudei pentru calcarea Legii si pentru predicarea lui Iisus.. Erau doua tipuri de oameni in Biserica din Iudeea, cei ce erau iudaizanti si cei ce nu erau.. cel putin asta e impresia mea... tu ce zici?