Subiect: pierduta..
View Single Post
Vechi 24.05.2010, 00:15:38
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LadyinBlack Vezi mesajul
Multumesc de raspuns.Din bucuresti..dar m-as putea deplasa si prin tara 3 zile 4.Poate imi puteti recomanda o manastire unde pot fi cazata si unde pot si plati ca inteleg ca sunt niste costuri.Sunt botezata ortodox dar a fost alegerea parintilor si cred ca in fiecare religie voi gasi lucruri cu care nu sunt de acord..ideea e sa o gasesc pe cea careia ii apartin.Stiu ca nimeni nu ma va respinge dar nu as vrea o solutie de genul:"Dumnezeu te-a pedepsit pt ca...tine post n zile spune n rugaciuni pe zi si atat"(Nu a fost adresata bisericii ortodoxe presupun ca o pot intalni oriunde).Vreau pe cineva sa imi redea speranta,sa ma convinga ca mai exista bunatate si corectitudine in viata asta.Am 25 de ani si simt ca nu-mi mai gasesc locul aici..am ganduri negre.Am fost ambitioasa in a-mi pastra principiile oricat de greu mi-a fost,dar parca cu cat fac mai mult bine cu atat imi fac mai mult rau singura.Pana si parintii imi zic "Trezirea!!nu poti tu schimba lumea gandeste-te si la tine".Am ajuns sa-mi fie frica sa fiu lasata singura ca nu cumva sa ma sinucid.Ca concluzie cred ca ai dreptate un duhovnic ar fi mai bun
Dacă sunteți din București, e foarte simplu: din cauza mărimii sale, în București puteți găsi preoți buni. De exemplu, preotul ortodox de la o bisericuță de pe strada Ion Tuculescu (de unde începe cartierul Titan) este un om minunat, care pe mulți i-a ajutat și niciodată nu a făcut paradă cu acest lucru. Retragerile de câteva zile la mănăstire sunt bune foarte, dar ideea este să găsiți un preot în aceeași localitate, nu pe coclauri.
Mai îngrijorătoare mi se pare afirmația că "în fiecare religie voi găsi lucruri cu care nu sunt de acord", care sugerează o înclinație spre păcatul mândriei. Este evident (scrie limpede în Biblie) că Isus a înființat o singură religie și o singură Biserică, pe care o asistă neîncetat. Care e acea Biserică ? Ei, aici e adevărat, opiniile diverg. Este chemarea fiecăruia să cerceteze, lăsându-se condus de acea voce a lui Dumnezeu în sufletul nostru căreia îi mai spunem și "conștiință". Odată găsită însă, față de Biserică se cuvine să avem respect filial: ea ne este Maică și Învățătoare și fără greșeală ne învață credința și ce trebuie să facem ca să ne atingem scopul pentru care am fost creați. Când este un anumit aspect care depășește priceperea noastră, vom numi acest ceva "dificultate" și nu "materie cu care nu sunt de acord" și vom face ceea ce facem de obicei când nu pricepem ceva: cercetăm scrieri și stăm de vorbă cu cei care au experiență și ne așteptăm să știe mai multe.

În Cristos, Domnul nostru,
M.D.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote