Salut pe toata lumea de pe acest forum si sper sa avem o discutie interesanta,...cu folos si spre invatatura fiecaruia dintre noi,...spre largirea orizontului de idei.
Dragi frati de credinta,...marturisesc ca intampin o mare dificultate in a intelege chestiunea iadului din Sfanta Scriptura. Am inteles ideea de nemurire a sufletului fiindca o simt in mine,...am inteles si invatatura biblica in ansamblul ei,...cea mai inalta si luminata invatatura considerand ca este cea de la 1 Cor. 13.
Insa...nu inteleg ( sau poate nu sunt de acord ), cu iadul ca loc de pedeapsa eterna pentru pacatele savarsite intr-o viata de om. Asadar, va intreb: cum este posibil ca Dumnezeu, care este etern,...si reprezinta dragostea absoluta,...sa permita munca vesnica in iad. Mie nu mi se pare corecta o pedeapsa eterna pentru o viata limitata, neeterna. Aceasta vine in contradictie cu ceea ce se spune ca " dragostea acopera toate greselile" . Avand atotputernicia nemuririi , si avand posibilitatea de a o acorda oricui doreste EL,...nu inteleg de ce pune un zid de netrecut( "cei din iad nu vor putea trece in rai, precum nici cei din rai in iad") pentru unii.
De exemplu, sa presupunem ca eu voi ajunge in iad,...Doamne fereste..., dar,...de ce nu mai imi da posibilitatea sa progresez de-acolo?...cand El detine eternitatea .
M-as bucura enorm daca mi-ati raspunde la aceasta intrebare.
|