Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 24.05.2010, 18:37:03
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Mai intai ca eu nu stiu daca chiar exista asa canon.
2. Pe urma ca sa se ia asa masuri drastice, ar trebui controlate femeile care vin la biserica.
3. Si aici depinde de la preot la preot.
Multi chiar le cheama pe femei la biserica si in aceasta situatie.
Eu una nu ma duceam mai inainte la biserica in acele zile, mai ales ca nu este usor.
Mi s-a spus sa nu mai lipsesc. Eu sunt totusi mai retinuta in acele zile si nu ma apropii de nimic.
Dar sunt preoti de mir care considera ca femeia nu este ne-curata niciodata. Daca sunt barbati fie ei credinciosi, preoti de mir, sau chiar monahi care isi considera mama, bunica, sora, sotia, fiica, sau alte rude femeiesti ne-curate, este treaba lor si este rau.
Daca atata au ei in suflet, atunci ar trebui sa nu mai stea in casa cu ele.
Pai va dati seama ce se intampla in casa unui preot care are sotie si fiice? Inseamna ca trebuie sa se mute in acele zile din luna, sau cand acestea sunt lauze, sau mai stiu eu. Nu are voie sa se atinga de ele.
Sau cum face? In casa aia trebuie facuta si anafura si pregatirea lui pentru slujbe.

Revenind - eu as fi pentru ca femeile in anumite zile si situatii sa nu mai mearga la biserica si la serviciu si asta pana sunt din nou "curate" (si la unele poate dura mult, sunt femei la care dureaza vreo doua saptamani toata curatirea, nu mai vorbesc de lauze, cate luni).
Vreti asa? E mai usor pentru noi. Ne ducem 1-2 slujbe din luna si gata. In rest nu suntem curate. Avem scutire medicala. Si ne impartasim cand vrea Dumnezeu sa ne lase.