Citat:
În prealabil postat de sophia
@AlinB - dar cine spune de menaj a trois? Eu n-am spus asta. Sigur ca trebuie mentinute niste limite, dar acum depinde fiecare unde pune aceste limite.
|
Pai tocmai. Individul poate fi destul de subiectiv. Subiectivism care de fapt n-are nici o limita daca e sa ne luam dupa enuntul tau.
Citat:
Deocamdata biserica (exact nu stiu cine, inca), pune limite la un lucru f.personal si intim: cand si cum sa aibe loc relatiile in cuplu si sa se faca copii.
|
Ti s-a mai spus cred de 1.000.000 ca nu exista canoane care sa indice acest lucru.
Sunt niste pareri a unor oameni pe care unii incearca sa le absolutizeze si sa le dea valoare de canon universal.
Citat:
Noi asta discutam aici si nu de menaj a trois, sau alte perversiuni.
|
Nu, discutam de ceva mult mai grav. De "no limits" ca deh, viata de cuplu e prea intimia ca sa puna cineva o regula.
Citat:
E vorba de oameni crestini cu adevarat, cu anumite valori umane si crestine, si nu de destrablari reale, conform definitiei din Dex.
|
Ce e aia "valori umane si crestine"? N-ai spus sus si tare ca nici oamenii, nici Biserica nu trebuie sa puna o limita vietii intime a cupului?
Citat:
Pentru voi aici vad ca relatiile dintre soti sunt destrabalare, mai ales daca nu se fac in anumite zile si la anumite ore.
|
Pentru unii. Te rog frumos nu generaliza.
Sau poate iti place sa generalizezi ca toti (inafara de tine, binenteles) sa iasa extremisti si absurzi..
Citat:
Asta este exagerarea de care vorbim aici.
Si despre asta vorbeam si cand spuneam ca nimeni nu are voie sa intervina in cuplu.
Si da, se spune (si) in ortodoxie: ceea ce Dumnezeu a unit, nimeni sa nu desparta.
Pai cand se intervine in viata cuplului, exista si riscul sa-l destrami.
|
Depinde ce intelegi prin "interventie".
Daca te referi la masuri morale, ele sunt de natura sa intareasca cuplul, nu sa-l destrame.
Citat:
Si numai tot insinua prostii.
Nu vreau (eu si alti oameni normali si casatoriti in fata lui Dumnezeu), decat sa traiesc in pace si in mod normal in familia mea.
|
Depinde cum definesti normalitatea. Daca sustii ca Biserica nu o poate defini si numesti asta "interventie" in viata cuplului si sustii ca fiecare ar trebui sa si-o defineasca cum il taie capul, atunci ai apucat pe o cale gresita.
Citat:
Mai bine imi raspundeai la intrebari si ma lamureai la cele doua puncte citate din catehism. Si invatam toti din asta.
|
Punctul 3 l-ai inteles corect (desi depinde cum il dezvolti) iar 4 ce doresti de fapt sa stii?
Ceea ce NU trebuie sa faci? Ar fi o lista lunga si smintitoare pentru unii, mai bine intrebi daca ceea ce te framanta este bun sau nu.