View Single Post
Vechi 24.05.2010, 20:36:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@AlinB - dar cine spune de menaj a trois? Eu n-am spus asta. Sigur ca trebuie mentinute niste limite, dar acum depinde fiecare unde pune aceste limite.
Pai tocmai. Individul poate fi destul de subiectiv. Subiectivism care de fapt n-are nici o limita daca e sa ne luam dupa enuntul tau.

Citat:
Deocamdata biserica (exact nu stiu cine, inca), pune limite la un lucru f.personal si intim: cand si cum sa aibe loc relatiile in cuplu si sa se faca copii.
Ti s-a mai spus cred de 1.000.000 ca nu exista canoane care sa indice acest lucru.
Sunt niste pareri a unor oameni pe care unii incearca sa le absolutizeze si sa le dea valoare de canon universal.

Citat:
Noi asta discutam aici si nu de menaj a trois, sau alte perversiuni.
Nu, discutam de ceva mult mai grav. De "no limits" ca deh, viata de cuplu e prea intimia ca sa puna cineva o regula.

Citat:
E vorba de oameni crestini cu adevarat, cu anumite valori umane si crestine, si nu de destrablari reale, conform definitiei din Dex.
Ce e aia "valori umane si crestine"? N-ai spus sus si tare ca nici oamenii, nici Biserica nu trebuie sa puna o limita vietii intime a cupului?

Citat:
Pentru voi aici vad ca relatiile dintre soti sunt destrabalare, mai ales daca nu se fac in anumite zile si la anumite ore.
Pentru unii. Te rog frumos nu generaliza.
Sau poate iti place sa generalizezi ca toti (inafara de tine, binenteles) sa iasa extremisti si absurzi..

Citat:
Asta este exagerarea de care vorbim aici.
Si despre asta vorbeam si cand spuneam ca nimeni nu are voie sa intervina in cuplu.
Si da, se spune (si) in ortodoxie: ceea ce Dumnezeu a unit, nimeni sa nu desparta.
Pai cand se intervine in viata cuplului, exista si riscul sa-l destrami.
Depinde ce intelegi prin "interventie".
Daca te referi la masuri morale, ele sunt de natura sa intareasca cuplul, nu sa-l destrame.

Citat:
Si numai tot insinua prostii.
Nu vreau (eu si alti oameni normali si casatoriti in fata lui Dumnezeu), decat sa traiesc in pace si in mod normal in familia mea.
Depinde cum definesti normalitatea. Daca sustii ca Biserica nu o poate defini si numesti asta "interventie" in viata cuplului si sustii ca fiecare ar trebui sa si-o defineasca cum il taie capul, atunci ai apucat pe o cale gresita.

Citat:
Mai bine imi raspundeai la intrebari si ma lamureai la cele doua puncte citate din catehism. Si invatam toti din asta.
Punctul 3 l-ai inteles corect (desi depinde cum il dezvolti) iar 4 ce doresti de fapt sa stii?
Ceea ce NU trebuie sa faci? Ar fi o lista lunga si smintitoare pentru unii, mai bine intrebi daca ceea ce te framanta este bun sau nu.