View Single Post
Vechi 25.05.2010, 00:52:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
(...)
Pana aici cred ca am raspuns mai sus.

Citat:
Si sa mai stii ca biserica a fost lasata si pentru femei. Nu numai barbatii au voie sa faca orice in ea fara a fi pedepsiti.
Serios? Ca de exemplu au voie ce?
Experienta mea curenta si cred ca si altii pot sa o intareasca, chiar si femei este aceea ca barbatii, chiar daca sunt mai putini, sunt mult mai disciplinati ca femeile atunci cand sunt in biserica.

Cele mai multe certuri si actiuni "babesti" (fa, aia n-are basma, aia are fusta scurta, aia e rujata, aia nu sta unde/cum trebuie, da-te fa din strana ca asta e locul meu) sunt initiate de femei. As putea spune chiar ca au un monopol cvasi-absolut in directia asta.
De obicei cand suna un celular in biserica, in 80% din cazuri posesorul este o femeie.

Citat:
Oh, cate fac si preotii, si barbatii si lor nu le spune nimeni nimic, au voie de toate si iertate le sunt toate! Pana cand Doamne?
Serios? Ce anume ii este iertat unui barbat si unei femei nu?
Concret.

Citat:
7. Legat de Athos si alte manastiri - nimeni nu spune de Athos nimic. Sunt exagerati (daca si al animale femeiesti este problema!!!), dar ma rog. Da, intrebarea este de ce nu au voie si femeile asta. Si nu este vorba sa se hirotoneasca sau sa tina singure slujbe, desi in manastire ar avea dreptul. Este vorba de a le vizita, de a primi oaspeti, care inopteaza acolo.
Sa se poata duce numai femei in vizita la ele, sa le interzica barbatilor. Sa fie si maicile respectate,ca nici ele n-or vrea/trebui sa vada barbati in curtea lor.
Nu le-a lasat lor nimeni un loc al lor, numai pentru ele, fiicele Maicii Domnului?
Ideea este ca Athosul este o zona de manastire 100% de barbati.
Interdictia intrarii chiar cu animale de sex feminin este practic doar un simbol.
Intrarea/stabilirea femeilor este interzisa pentru ca in momentul in care acest lucru s-ar intampla, atunci ar apare si cupluri, oamenii ar incepe sa locuiasca acolo fara a fi neaparat monahi, n-ar mai fi manastire ci o zona turistica oarecare.
Iar zone turistice (cu manastiri) mai are Grecia. Meteora de exemplu, care e superba.

Citat:
In concluzie - articolul trage semnalul de alarma asupra modului in care femeile sunt tratate in biserica. Dar dupa unii ele ar trebui sa dispara din biserica, sa fie numai a barbatilor biserica.
Doar dupa tine care nu stii, ca si autorul articolului sa tratati niste probleme relativ minore cu o doza de echilibru ci doar facand din tantar armasar si unde nu este tantar sa-l inventati.

Citat:
Si mai indeamna la aceeasi atitudine si in familie, si in afara bisericii: sa fie umilita, batuta, sa n-aiba nici un drept. Numai barbatul.
Mai bine lasa Dumnezeu singur pe Adam pentru totdeauna.
Ba sigur ca are orice drept si de fapt nu-i interzice nimeni sa faca absolut ce doreste.
Eu n-am auzit de vreun duhovnic care sa recomanda femeii sa ia bataie de la barbat.

De altfel este un lucru f. cunoscut cum ca de cele mai multe ori femeia poate evita sa incaseze bataie de la barbat folosind gargara cu ceai de musetel in momentele de criza.

Citat:
Doamne iarta-ma, ca nu se mai poate ce cer (unii) barbati pe lumea asta.
N-a cerut nimeni femeie, ce ai scris tu este strict in imaginatia ta victimizatoare.

Last edited by AlinB; 25.05.2010 at 00:55:51.
Reply With Quote