View Single Post
Vechi 25.05.2010, 11:59:57
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Sophia,

"4. Nu cred ca s-ar stabili oameni pe Athos, asa cum nu se stabiliesc nici pe la alte manastiri. Sunt mult prea izolate de orice posibilitate de regula (transport, magazine, reusurse, locuri de munca)."

ba s-ar stabili si inca bine. Sa spuna cine a fost insa eu am citit ca exista si hoteluri, exista muncitori veniti sa lucreze diverse pe la manastiri, exista mult trafic facut de laici la Athos, ca se duc din toata lumea barbati si de toate credintele (sau cel putin confesiuni crestine). Ce-ar fi ca toti sa-si aduca si mujeres cu ei :D Patronii, angajatii, muncitorii, turistii etc.

Zici ca pe barbati nu-i intreaba nimeni cat de curati sunt din anumite puncte de vedere. Pai nu. Dar nici pe noi nu ne intreaba :) Pentru vise erotice, duhovnicul meu mi-a spus sa fac ce fac si barbatii: 50 metanii si psalmul 50. Dar iti dai seama ca nu ma intreaba, cand ma vede, ce mai faci, fiica duhovniceasca, nu cumva esti necurata? Pentru restul, nu ma opreste de la intrat in Biserica, dar mi-a spus sa am grija sa nu sarut icoane/cruce si sa nu iau anafora "in zilele acelea".

Nu pot sa spun ca inteleg de ce, dar nici nu ma deranjeaza.

In practica stii si tu ca nu te verifica nimeni nici de una nici de alta, ci tine de constiinta ta.