În Noul Testament, semnul Crucii se face astfel: se împreună primele trei degete de la mâna dreaptă - simbolizând Sfânta Treime - (degetul mare, arâtătorul si cel mijlociu), iar celelalte două degete se tin strânse în palmă - simbolizând cele două firi ale Mântuitorului, firea dumnezeiască si omenească. Apoi se duc la frunte, la piept si la umărul drept si la urmă la umărul stâng, rostind cuvintele: În numele Tatălui (la frunte) si al Fiului (la piept) si al Sfântului Duh (de la un umăr la altul), după care zicem 'Amin!' - Parintele Cleopa.
Inchinarea "catolica" a fost inventata ca un element de diferenta fata de dreapta invatatura a Bisericii Ortodoxe din care s-a rupt biserica apuseana. Este la fel ca si crezul lor rastalmacit cu adaugarea Filioque, purgatoriul, imaculata conceptie, indulgentele, etc.
Deci inchinarea sa fie si in duh, nu numai un gest exterior. Ori daca ne stim in dreapta-credinta nu putem face altfel, macar in ce ne priveste.
Confesiunea religioasa este un termen introdus de masonerie pentru a crea impresia ca toate religiile sunt cumva egale, ca exista mai multe drumuri spre "acelasi" Dumnezeu. Noi stim ca una este Biserica lui Hristos, cea pastratoare a invataturii de credinta, asa cum a fost ea propovaduita prin ucenicii Domnului la neamuri. Fara adaugiri, fara omiteri.
Deci nu se poate sa ai credinta dreapta dar sa nu urmezi invataturii ortodoxe.
Liviu
|