Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 25.05.2010, 13:52:50
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

"Despre rușinea de a fi catolic (I)

Postat de mihneadragomir pe 4 Februarie 2010 în Fără categorie

Am întâlnit adeseori critici severe la adresa trecutului Bisericii noastre. De multe ori ele vin din partea ateilor sau ale deiștilor și teiștilor de diferite coloraturi (oamenii aceia ciudați care cred într-un Dumnezeu unic, dar nu și într-o Biserică a Sa). La fel de des am întâlnit astfel de critici din partea acelor acatolici, care, în timp ce își zic “creștini”, se poziționează ca adversari vehemenți ai Bisericii.

Cu mult mai multă durere am întâlnit, nu o dată, asemenea critici chiar din partea catolicilor, care cu jumătate de gură mai spuneau timid: “Da, Biserica a făcut lucruri foarte rele, dar acum ne-am cerut iertare și e cu totul altceva, încercăm să reparăm”.

Ideea tuturor acestora este să ne simțim rușinați de trecutul nostru atât de execrabil. Să ne fie rușine că suntem catolici !"

http://sfantacruce.ro/myblog/mihneadragomir/

Eu sunt ortodoxa, dar sa inteleg ca faptul ca mi se pare fara nici un dubiu Inchizitia odioasa, inseamna ca sunt atee, deista, teista, colorata, si ciudata, sau" crestina" in ghilimele pentru acest lucru?

Ideea e nu ca urmareste cineva sa va faca sa va fie rusine, ci e opinia unor oameni care nu pot intelege cum cruzimea ar putea fi compatibila cu Crestinismul, sau cu Biserica lui Hristos..si carora li se face pielea de gaina imaginandu-si oameni arsi pe rug, schingiuti, torturati, infierati, in urma unor verdicte, sau minciuni ale celor care aveau interese obscure!

Totusi nu inteleg cum puteti fi de acord, si partinitor cu crima...sunteti pro pedeapsa capitala? Mantuitorul a omorat pe cineva, pai ce drept au putut avea papa, Calvin, clerul catolic, puritanii, protestantii sa ia vieti omenesti...care voie a lui Dumnezeu, cand El vrea ca oricine sa se pocaiasca, si sa fie viu?

In timpul Sinoadelor Ecumenice au fost omorati oare ereticii de catre Sfintii Parinti...pentru a stabili echilibrul, si a incheia Sinodul mai repede?

Incercati sa va imaginati cam ce ar fi avut de spus Hristos daca ar fi fost martor la macar una din scenele de ardere pe rug de catre catolici, si protestanti, dar facand o comparatie intre atitudinea Mantuitorului la initiativa celor care voiau sa ucida cu pietre desfranata?

Eu nu am crezut ca inca se ucid oameni cu pietre...dar se ucid, si e ceva infiorator, deci credeti ca e voia lui Dumnezeu...sau a celui cu coarne?

Of of of...incredibil!